Palestijnse leiders: ‘Kinderen moeten zichzelf opofferen voor Jeruzalem’

Dat de Palestijnse leiders er geen probleem mee hebben kinderen te bewegen terreuraanslagen te plegen en Israël en Joden te haten, hebben wij al eerder over geschreven.

Mu’tasim Tayyim, de directeur van het presidentiële bureau van de in 2005 voor 4 jaar benoemde Palestijnse ‘president’ Abbas – die nog steeds op de troon zit zonder nieuwe verkiezingen te hebben gehouden – doet daar nog een schepje bovenop. Hij zegt: “Het lot van Palestijnse kinderen is om te sterven voor Palestina, ze moeten zichzelf opofferen voor Jeruzalem en de heilige plaatsen”

Tijdens een interview op de officiële tv van de Palestijnse Autoriteit (PA) schepte de directeur van de Jeruzalem-eenheid van het PA-presidentiële bureau bovendien op dat “de jongens en meisjes van Jeruzalem de hele wereld zullen leren wat opoffering en zelfopoffering inhoudt.”

Screenshots van het betreffende tv-programma:

Mu’tasim Tayyim, directeur van het PA Presidential Office in Jeruzalem: “Zolang Jeruzalem bezet is, zal de Palestijnse strijd escaleren. Zolang Jeruzalem bezet is, zijn onze ziel en ons bloed voor Jeruzalem, voor zijn heilige plaatsen. We zullen niet aarzelen om Jeruzalem te beschermen en te verdedigen … en alles wat Arabisch-Palestijns-islamitisch-christelijk is in Jeruzalem … De jongens en meisjes van Jeruzalem leren de hele wereld wat opoffering en zelfopoffering zijn. “
Officiële PA-tv, ‘Good Morning Jerusalem’, 24 juli 2020

Joods.nl heeft hier heel vaak aandacht aanbesteed en ook Palestinian Media Watch heeft talloze soortgelijke verklaringen onthuld van PA- en Fatah-functionarissen, liedjes en kindergedichten die Palestijnse jongeren aanmoedigen om “ martelaren te worden ” voor “Palestina”. 

Onlangs, in de context van Israëls veronderstelde toepassing van de Israëlische wet op de Jordaanvallei en de Joodse steden op de Westelijke Jordaanoever, zond de PA verschillende muziekvideo’s uit waarin de Palestijnen werden aangespoord om de dood als martelaren te zoeken, en hen verleidde met de belofte om te trouwen met de 72 maagden van Paradijs in een “huwelijksprocessie op de dag dat martelaarschap-dood wordt verleend”, zoals het islamitische geloof zegt:

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)