RFISee uit Israël onthult 4D beeldradarchip

Screenshot YouTube

Het Israëlische auto-techbedrijf RFISee heeft een ‘phased array 4D imaging radarchip’ onthuld. De ontwikkelde radar van het bedrijf heeft onder alle weersomstandigheden een bewezen vermogen om auto’s vanaf 500 meter en voetgangers vanaf 200 meter te detecteren.

De ingenieurs van RFISee hebben phased array-antennetechnologie’ aangepast, die wordt gebruikt in geavanceerde militaire systemen, waaronder F-35-straaljagers en luchtverdedigingssystemen.

Zelfrijdende auto’s krijgen daarmee een sterk verbeterd radarbeeld en een betere signaal / ruisverhouding. Ook is het detectiebereik van obstakels zoals auto’s en voetgangers zes keer zo groot is als bij bestaande radars.

De mogelijkheden van de radar zijn ontworpen om ongevallen te voorkomen in situaties waarmee veel andere bestaande radarsystemen niet om kunnen gaan. Een voorbeeld is het ongeval op 1 juni met een zelfrijdend voertuig in Taiwan. Bij dat ongeval botste een auto direct tegen de zijkant van een grote vrachtwagen, die geschaard stond over twee rijstroken van een snelweg.

De radar van RFISee kan vrachtwagens en andere voertuigen op een afstand van honderden meters detecteren, waardoor de bestuurder de controle kan overnemen of automatisch kan stoppen en dit type ongeval kan voorkomen.

De unieke radartechnologie van het bedrijf kan ook nuttig zijn in andere ongeval preventie scenario’s door te profiteren van de talrijke mogelijkheden voor het omgaan met tweerichtingsverkeer, detectie van meerdere voetgangers, herkenning van fietsers op de schouder aan de zijkant van de weg.

RFISee-CEO Moshe Meyassed zei: “Onze baanbrekende Phased Array 4D-beeldvormingsradar op een chip voor alle weersomstandigheden zal een doorbraak betekenen op het gebied van wereldwijde autoradar. De autoradars van vandaag bieden doorgaans een lage resolutie en een beperkt detectiebereik. Ons vermogen om een ​​groot bereik te combineren, kunnen hoge resolutie en superieure nauwkeurigheid de sleutel zijn voor de hoogwaardige sensorfusie tussen de camera en de radar waarnaar de auto-industrie op zoek is. “

Hij voegde hieraan toe: ” Als gevolg hiervan zullen zowel autofabrikanten als chauffeurs profiteren van cruciale verbeteringen op het gebied van veiligheid en ongevallenpreventie, effectieve werking bij slecht zicht en verhoogde automatisering van voertuigen. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)