12,5 miljoen euro extra om meer hightech producten in Israël te produceren

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De Israel Innovation Authority heeft een programma van 40 miljoen shekel (12,5 miljoen euro) per jaar geïntroduceerd om het aantal technologiebedrijven dat hun producten in Israël produceert, op te voeren, zei de autoriteit in een verklaring.

“De productiesector in Israël is een motor voor economische activiteit en voor meer werkgelegenheid”, zei Aharon Aharon, de CEO van de autoriteit, in de verklaring. “In deze tijden van crisis breiden we de overheidssteun uit om bedrijven in staat te stellen over te stappen van R&D naar productie, door hen in staat te stellen nieuwe fabrieken op te richten en in bestaande fabrieken geavanceerde productieprocessen te ontwikkelen .”

“Een van de belangrijkste doelstellingen van de Israel Innovation Authority is het bevorderen van de groei van hightechbedrijven die volledig in Israël opereren. Als bedrijven hun hele activiteiten in Israël willen houden, is de ontwikkeling van lokale productiemogelijkheden cruciaal. Het doel van dit programma is om het aantal hightechbedrijven dat producten in Israël vervaardigt te vergroten. “

Het programma is gericht op Israëlische fabrikanten die fysieke producten produceren met een jaaromzet tot 70 miljoen dollar en bedrijven die plannen hebben om hun producten in Israël te produceren.

Het nieuwe programma zal de lokale tech-industrie helpen bij de overgang van ontwikkeling naar productie door nieuwe fabrieken op te zetten. Maar het is ook bedoeld om innovatie in productieprocessen in bestaande fabrieken te bevorderen door ze de nieuwste technologieën te laten implementeren.

Om op internationale markten te kunnen concurreren, moeten fabrikanten innovatie in hun productielijnen integreren, aldus de autoriteit.

Het nieuwe programma is een aanvulling op twee andere programma’s van de autoriteit, die beide zijn ontworpen om fabrieken te helpen die geen ervaring hebben met R & D-processen. Deze programma’s bieden op maat gemaakte begeleiding en training voor fabrikanten die innovatieve technologieën willen implementeren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!