4812 nieuwe coronabesmettingen in Israël

IDF Home Front Soldaat in testcentrum. Foto IDF Woordvoerders Eenheid

Israël heeft helaas een nieuwe record gezet, tussen maandagochtend 10 uur en dinsdagochtend 10 uur zijn er 4812 nieuwe coronabesmettingen in Israël bij gekomen, het hoogste aantal tot nu toe sinds het begin van de coronavirus pandemie.

Er liggen 1145 coronavirus patiënten in de ziekenhuizen, hiervan verkeren er 521 in kritieke toestand waarvan er 141 aangesloten zijn op de beademing.

Ook het dodental is weer gestegen en staat nu op 1136 mensen die aan het coronavirus zijn overleden.

In de afgelopen 24 uur zijn er ruim 47.000 mensen op het virus getest waarvan 10% positief bleek, een percentage wat schrikbarend hoog mag worden genoemd.

Volgens de coronavirus tsaar, professor Gamzu ligt het werkelijke aantal mensen dat met het virus is besmet aanmerkelijk hoger dan uit de tests blijkt.

“Als we meer mensen zouden kunnen testen dan zouden we vandaag minstens 20.000 extra mensen vinden die met het coronavirus zijn besmet”, aldus professor Gamzu.

Inmiddels is er in Israël grote ophef ontstaan over het feit dat twee burgemeesters van steden met een groot aantal besmettingen en daardoor na zeven uur in de avond zijn afgesloten, naar Uman in de Oekraïne zijn gevlogen.

Meir Rubinstein, burgemeester van Beitar Ilit, en Israel Porush, burgemeester van Elad, beiden lid van de Bratslav chassidische sekte, zijn openlijk tegen de avondklok die aan hun steden is opgelegd vanwege de hoge besmettingsgraad.

Eerder al hadden Rubinstein en Porush, samen met Bnei Brak burgemeester Avraham Rubinstein, en de burgemeester van Emmanuel, Eliyahu Gafni, een brief ondertekend waarin premier Benjamin Netanyahu werd beschuldigd de ultraorthodoxe gemeenschappen in ‘vijanden van het volk’ te veranderen vanwege het feit dat de regering juist ultraorthodoxe steden afsluit.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)