Israëlische Diamant Beurs en Dubai Multi Commodities Centre gaan samenwerken

Diamond Exchange Ramat Gan. Foto IDE

Opnieuw een mooie ontwikkeling na de ondertekening van het Akkoord van Abraham waarbij Israël en de Verenigde Arabische Emiraten diplomatieke betrekking aangaan. De Diamond Exchange (IDE) van Israël in Ramat Gan heeft via een persbericht laten weten jl donderdag een strategische samenwerkingsovereenkomst te hebben ondertekend met de belangrijke Dubai Multi Commodities Centre (DMCC) om samenwerking en dialoog te bevorderen tussen de twee beurzen. De ondertekeningsceremonie vond donderdag plaats tijdens een videoconferentie tussen de twee beurzen.

Als onderdeel van de overeenkomst zal de Israel Diamond Exchange (IDE) een vertegenwoordigingskantoor openen in Dubai en zal het Dubai Multi Commodities Centre (DMCC) een kantoor openen in Ramat Gan met als doel de handel tussen de twee landen te bevorderen en te helpen bij het zakendoen.

Volgens de overeenkomst zullen de twee partijen ervaring en kennis delen, zullen ze samenwerken om bilaterale handelsmogelijkheden te bevorderen en zullen ze samenwerken aan tentoonstellingen, bezoeken en conferenties om de banden aan te halen.

Ze zullen ook de samenwerking tussen IDE-leden en de DMCC en DMCC-leden en de IDE bevorderen. Bovendien kwamen ze overeen om een ​​Israëlisch-Dubai diamantbeurs te organiseren in Dubai en Ramat Gan en om gezamenlijk de elektronische handel in diamanten te promoten. 

IDE-voorzitter Yoram Dvash zei: “We zijn erg verheugd om deze strategische overeenkomst met de DMCC te ondertekenen. Dubai, met zijn Free Trade Zone en gunstige zakelijke omstandigheden, is een van de belangrijkste diamant centra ter wereld geworden. Deze overeenkomst tussen onze twee centra van wereldklasse zal voor beide partijen van enorme waarde zijn. “

Dvash voegde eraan toe dat hij en andere Israëlische diamantleiders warme persoonlijke relaties onderhouden met diamantleiders in Dubai. “Via de World Federation of Diamond Bourses (WFDB) hebben we de leiders van de diamantindustrie in Dubai leren kennen en waarderen. De overeenkomst stelt ons in staat voort te bouwen op deze relaties ten voordele van de leden van onze respectievelijke beurzen. “

Ahmed Bin Sulayem, uitvoerend voorzitter van de DMCC en voorzitter van de Dubai Diamond Exchange, zei: “De strategische overeenkomst tussen de Dubai Diamond Exchange en de Israel Diamond Exchange is een belangrijke overeenkomst die een enorm potentieel voor beide partijen ontsluit. DMCC heeft de opdracht van de regering van Dubai om de wereldwijde handel in grondstoffen via Dubai te stimuleren, en deze overeenkomst zal bedrijven naar het emiraat lokken en de regionale en internationale handel in deze kostbare steen stimuleren. “

“De Verenigde Arabische Emiraten en Israël herbergen twee van de meest dynamische en innovatieve economieën van het Midden-Oosten. Deze overeenkomst maakt de weg vrij voor verdere samenwerking in een reeks van grondstoffen in een zeer opwindende tijd voor ontwikkeling in de regio. We kijken ernaar uit om samen te werken met onze partners in Israël, ”voegde hij eraan toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)