Nieuwe streaming dienst met Israëlische en Joodse content

Nadat wij eerder dit jaar melding hadden gemaakt van een nieuw streaming platform genaamd Izzy, voornamelijk met ‘Joodse films, shows en documentaires, is er opnieuw een nieuw ‘Joods’ streaming platform gelanceerd.

ChaifFlicks heeft uitstekende Joodse (arthouse) films, korte films en documentaires. Wat betreft televisie-inhoud, is het op dit moment niet zo uitgebreid, maar daar wordt aangewerkt om ook daar het aanbod uit te breiden.

Wat de prijs betreft, is de nieuwe onlinedienst niet bijzonder duur. Goedkoper dan Netflix, Amazon Prime, Criterion en HBO Max, hoewel beide ook aanzienlijk minder hebben aan te bieden. ChaiFlicks kost $5,99 (€ 5) per maand, of $66 (€ 56) per jaar na een gratis proefperiode van 14 dagen.

De service is compatibel met AppleTV, FireTV, Roku en Apple- en Android-apparaten, zoals dat ook voor Izzy geldt.

De joodse streamingdienst ChaiFlicks is het geesteskind van de mensen achter het uitstekende distributiebedrijf Menemsha Films – wat betekent dat ze het voordeel hadden dat ze al 80 films in licentie hadden gekregen toen de bètaversie van ChaiFlicks werd gelanceerd eerder dit jaar.

De dienst werd officieel gelanceerd in augustus met meer dan 150 titels, waaronder een goede selectie van Joodse films over de diversiteit van Joodse ervaringen. Zo zijn er secties voor LGBTQ-films en Sefardische films. Er is “Nora’s Will”, de bekroonde Mexicaanse komedie over een echtgenoot die wordt beschuldigd van het begraven van zijn ex-vrouw tijdens het Pesach feest. Er is de verrukkelijke Israëlische film, “The Women’s Balcony”, over vrouwen die vechten om de controle over hun synagoge in Jeruzalem terug te krijgen, evenals vele andere grote Joods getinte films en documentaires, die zowel ontroerend als hilarisch zijn.

Wat tv-shows betreft, heeft ChaiFlicks vier seizoenen van “Soon By You”, de joods-orthodoxe dating-komedie. Volgens een woordvoerder hebben ze “twee extra series verworven die nog niet op de online zender zijn geplaatst”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)