Record aantal besmettingen in Israël

Screenshot YouTube

Terwijl vandaag ruim 2,4 miljoen kinderen weer naar school gaan, maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dat op maandag een record aantal van 2159 mensen positief op het COVID-19 virus is getest.

Nooit eerder zijn er in Israël 2159 besmettingen op een dag vastgesteld. Het record van 29 juli met 2100 besmettingen op een dag is daarmee verbroken.

Er liggen 890 patiënten in ziekenhuizen in Israël waarvan 436 in ernstige toestand met 116 van hen aan de beademing.

De rest heeft overwegend matige tot milde klachten.

Het dodental is gestegen tot 939, van wie er 619 in de maanden juli en augustus zijn overleden.

In Jeruzalem werd de afgelopen zeven dagen het hoogste aantal nieuwe virusgevallen gemeld, 1265, gevolgd door Bnei Brak met 485, Ashdod met 403 en Tel Aviv met 288.

Maandag publiceerden gezondheidsfunctionarissen een lijst van 23 “rode” steden en gemeenschappen, gebaseerd op het “verkeerslicht” -model van prof. Ronni Gamzu.

In deze steden zijn de scholen vandaag niet geopend nadat de ministers op het laatste moment besloten hebben het advies van professor Gamzu op te volgen.

Er wordt rekening gehouden in Israël dat nu de scholen weer open zijn gegaan het aantal besmettingen zal toenemen, wat weer extra zorgen geeft voor de komende Joodse feestdagen die op 18 september met Rosh Hashana, het Joods nieuwjaar, beginnen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)