Twee grote Israëlische handelsdelegaties naar de Emiraten

Screenshot Hapoalim

Twee afzonderlijke delegaties van de hoofden van de twee grootste banken in Israël zullen met vooraanstaande Israëlische zakenlieden naar de Verenigde Arabische Emiraten reizen voor gesprekken en onderhandelingen met hun tegenhangers aldaar.

De eerste delegatie onder leiding van Bank Hapoalim is dinsdag uit Israël vertrokken voor een reis met stops in zowel Abu Dhabi als Dubai, waar zij overheidsfunctionarissen en hun tegenhangers uit de bankensector van de VAE zullen ontmoeten.

Het is “een unieke kans was om economische betrekkingen en samenwerking tussen onze landen en hun financiële systemen tot stand te brengen, wat economische groei zal opleveren voor beide partijen,” zei Hapoalim CEO Dov Kotler.

De financiële krant Globes meldde dat de delegatie joint lending ventures gaat onderzoeken voor projecten zoals ontziltingsinstallaties en zonne-energie.

De tweede delegatie uit Israël wordt geleid door Hanan Friedman, CEO van Bank Leumi en voorzitter Samer Haj Yehia, en begint op 14 september. Samer Hai Yehia is de eerste Arabische Israëli die een hoge functie bij een bank bekleedt.

Volgens het financiële dagblad Globes zal de tweede delegatie ongeveer 20 senior executives van zowel Israëlische bedrijven als van de bank omvatten.

Voorzitter van de raad van bestuur van Bank Leumi, Samer Haj Yehia vertelde aan Globes dat hij hoopt dat het bezoek de ondertekening van overeenkomsten tussen Leumi en de financiële instellingen uit de Emiraten zal omvatten.

First Abu Dhabi Bank, de grootste geldschieter van de VAE, zei vorige week dat het gesprekken gaat beginnen met zowel Hapoalim als ook Leumi om tot een samenwerking te komen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)