Amerikaans leger gaat Israëlische ‘Skylord’ drones inzetten

Skylord in actie. Foto ministerie van Defensie

Na een gezamenlijk R & D-programma onder leiding van het Directoraat Defensie Onderzoek en Ontwikkeling (DDR & D), van het Israëlische Ministerie van Defensie, samen met het Israëlische bedrijf Xtend, en het ‘Combating Terrorism Technical Support Office (CTTSO), van het Amerikaanse ministerie van Defensie er is een operationeel pilootprogramma gestart met Skylord-drones ter verdediging van de Amerikaanse strijdkrachten.

Door de nauwe samenwerking tussen de betrokken instellingen is het systeem ontwikkeld in overeenstemming met concrete operationele eisen. Daarom besloot de CTTSO, na een jaar van R&D en verschillende tests, om een ​​operationeel pilootprogramma te lanceren om de mogelijkheden van het systeem in het veld te testen. Als onderdeel van het pilotprogramma zullen enkele tientallen Skylord-systemen door Amerikaanse troepen worden gebruikt.

Met behulp van een AR-apparaat en een controller die met een hand kan worden bediend, kan een militaire operator het Skylord-systeem gebruiken om de drone te besturen en complexe taken met groot gemak en precisie op afstand uit te voeren.

Soldaat bedient een Skylord. Foto ministerie van Defensie

De interface stelt de gebruiker in staat om meeslepend “binnen te stappen” in een verre realiteit en doelwitten effectief en toch veilig aan te vallen. Met minimale training en geen vereiste expertise, genieten troepen van een volledige sensorische situatiebeoordeling en kunnen ze C-UAV-netto-ladingen op het slagveld gebruiken. De mogelijkheden van het systeem zijn aangetoond in Israël, met bevestigde onderscheppingen van brandbommen die door terroristische organisaties over de grens met Gaza zijn gevlogen.

Dit operationele pilotprogramma is de eerste stap naar de wijdverbreide inzet van slimme systemen voor Amerikaanse strijdkrachten, waardoor ze complexe taken op het moderne slagveld kunnen uitvoeren met een minimalisering van risico’s. Het is ook een van de belangrijkste en meest succesvolle samenwerkingsgebieden tussen de Israëlische DDR & D en zijn Amerikaanse partners.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)