2020 is een rampjaar voor de Israëlische toeristenindustrie

Deze grafiek zegt alles.

Het is geen verassing dat 2020 een rampjaar is voor de Israëlische toeristenindustrie. Zag het er in februari nog allemaal veelbelovend uit en werd toen nog gesproken over een nieuw recordjaar, stortte het toerisme na intrede van het coronavirus volledig in.

De aanzienlijke daling weerspiegelt een cumulatief verlies aan inkomsten voor de economie in de periode januari-september van 12,1 miljard shekel (3 miljard euro).

Vrijwel iedereen die in het toerisme werkzaam is, zoals gidsen, buschauffeurs, hotelpersoneel, zit werkloos thuis en heeft geen enkel uitzicht op werk.

Nu er enig licht gloort aan het eind van de tunnel en besmettingspercentages in Israël dalen, wordt onderzocht of er ‘groene eilanden’ kunnen worden gecreëerd die het isoleren van toeristische gebieden bij zowel de ingang als de uitgang mogelijk maken en een gebied creëert dat een gezonde en economische vakantie mogelijk maakt.

Ook het feit dat El Al in de komende weken weer regelmatige vluchten gaat uitvoeren is een hoopgevend signaal. Maar er wordt rekening gehouden dat het een paar jaren zal duren voordat er weer sprake zal zijn van miljoenen toeristen die naar Israël komen voor een bezoek.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!