ElectReon uit Israël gaat samenwerken met Eurovia voor aanleg elektrische wegen in Europa

Aanleg elektrische weg in Tel Aviv

ElectReon Wireless blijft uitbreiden in Europa. Het bedrijf heeft een overeenkomst ondertekend met wegenbouwbedrijf Eurovia om samen te werken bij het bevorderen en aanleggen van draadloze elektrische wegennetwerken in Duitsland, Frankrijk en België. Met de technologie van ElectReon kunnen accu’s van elektrische voertuigen door spoelen in de weg tijdens het rijden worden opgeladen. Dit belooft een grotere actieradius met kleinere accu’s en minder acculaadpunten langs de weg.

ElectReon en Eurovia gaan samenwerken om de technische aspecten van verharding van wegen met draadloze acculading te verbeteren. Eurovia zal het idee van elektrische wegen in de verschillende landen bevorderen en de technologie integreren in hun commerciële producten. ElectReon zorgt zelf voor het laadsysteem en het onderhoud ervan, en zorgt voor naleving van de lokale regelgeving. De overeenkomst geldt voor een periode van vijf jaar.

ElectReon is onlangs gestart met een pilotprogramma in Tel Aviv. Twee weken geleden kondigde de gemeente Tel Aviv aan dat het naast de Universiteit van Tel Aviv een weg van twee kilometer zou plaveien met een gedeelte van 600 meter voor het opladen van elektrische bussen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)