Er komen 112 wekelijkse vluchten tussen Israël en de Emiraten

Arkia Airbus A321LR. Foto Airbus

Tijdens het bezoek van de delegatie uit de Verenigde Arabische Emiraten op dinsdag aan Israël zijn verschillende overeenkomsten ondertekend, waaronder een luchtvaart overeenkomst. Uit informatie van het financiële dagblad Globes blijkt dat is afgesproken dat er wekelijkse 112 vluchten tussen Israël en de Emiraten zullen plaatsvinden.

De vluchten vanuit Tel Aviv en Eilat tussen Dubai en Abu Dhabi zullen worden uitgevoerd door El AL, Israir en Arkia uit Israël en Etihad Airways en Emirates uit de VAE.

Daarnaast zullen ook maatschappijen zoals Fly Dubai en andere goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals Wizz Air, die een basis in Dubai heeft, gaan vliegen tussen Dubai en Tel-Aviv.

Wanneer de coronavirus pandemie onder controle is, wordt verwacht dat Turkish Airlines zware concurrentie zal ondervinden van Emirates en Etihad Airways, die aansluitende vluchten naar India, Oost-Azië, Australië en zelfs Noord-Amerika en Latijns-Amerika aanbieden.

Turkish Airlines voerde voor de virus pandemie 14 dagelijkse vluchten tussen Israël en Turkije uit, waar Israëliërs veel gebruik van maakten vanwege de goedkopere en betere connecties naar het Verre Oosten en de Verenigde Staten.

Verwacht wordt dat veel Israëlische (zaken)reizigers nu gebruik zullen maken van Etihad en Emirates, omdat die concurrerende prijzen aanbieden.

Inmiddels heeft de Israëlische luchtvaartmaatschappij Arkia bekend gemaakt vanaf 3 januari rechtstreekse vluchten te starten tussen Ben Gurion Airport en Dubai.

Ticketprijzen beginnen met 149 dollar (125 euro) voor een enkele reis, de vluchtduur is ca. 3,5 uur, prijzen gelden in ieder geval tot eind maart 2021.

De luchtvaartmaatschappij is de eerste in Israël die een concrete datum meldt voor directe commerciële vluchten naar het Golfkoninkrijk sinds Israël en de VAE vorige maand een normalisatieovereenkomst hebben ondertekend.

Oz Berlowitz, CEO van Arkia, zei in een verklaring: “De beslissing om te gaan vliegen naar Dubai werd genomen na toenemende verzoeken van onze klanten en vele verzoeken van groepen die conferenties organiseren.

Ondertussen vertelde een hoge ambtenaar uit de VAE aan “Globes” dat het vanaf het tweede kwartaal van 2021, als tegen die tijd een Covid-19-vaccinatie beschikbaar is, moeilijk zal zijn om stoelen te vinden op vluchten tussen de twee landen, zelfs met 112 vluchten per week. Vanaf augustus 2021 kan het aantal wekelijkse vluchten worden verhoogd als daar vraag naar is.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)