Visumvrij reizen tussen Israël en de VAE

Screenshot YouTube

Het was een bijzondere dag, dinsdag, een hoge delegatie uit de Verenigde Arabische Emiraten kwam naar Israël om verschillende overeenkomsten te ondertekenen, waaronder een wederzijdse visumvrijstelling, een nieuwe stap in de normalisering van de banden tussen de twee landen.

Ook zijn er overeenkomsten ondertekend over samenwerking op het gebied van luchtvaart, investeringen, wetenschap en technologie.

De delegatie werd vergezeld door de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin en de adviseur van het Witte Huis, Avi Berkowitz. De delegatie van de VAE werd geleid door de minister van Financiën Obaid Humaid Al Tayer.

Door de visumvrijstelling kunnen de burgers Israël en de VAE elkaars landen bezoeken zonder dat ze vooraf goedkeuring hoeven te vragen.

Premier Benjamin Netanyahu zei tegen de delegaties van de Emiraten en de VS dat “de opwinding over de overeenkomsten tussen de twee landen “enorm” is. Het laat zien dat het potentieel dat we vandaag realiseren, niet alleen ons ten goede zal komen, maar het hele Midden-Oosten”, voegde hij eraan toe.

Obaid Humaid Al Tayer zei dat hij het een eer vond om de eerste Emirati-delegatie naar Israël te leiden en dat de gesprekken tussen de twee landen zullen worden voortgezet en verdiept nadat de overeenkomsten zijn ondertekend. Hij kondigde ook de oprichting aan van het “Abraham Fund”, een in Jeruzalem gebaseerd project van 3 miljard dollar om de economie in het Midden-Oosten te stimuleren. 

Een persbericht van de Amerikaanse ambassade over het fonds zegt dat het “de regionale handel zal versterken, strategische infrastructuurprojecten mogelijk zal maken en de energiezekerheid zal vergroten door betrouwbare toegang tot elektriciteit te bieden. Het fonds heeft ook tot doel de landbouwproductiviteit te verbeteren en betrouwbare en efficiënte toegang te vergemakkelijken. om water in de regio schoon te maken.”

Kijk hieronder de aankomst van het vliegtuig en de hele ondertekeningsceremonie terug.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!