Investeringsbedrijven OurCrowd uit Jeruzalem en Phoenix uit Dubai kondigen alliantie aan

De in Jeruzalem gevestigde crowdfunding-durfkapitaalfirma OurCrowd heeft een overeenkomst getekend met het in Dubai gevestigde Phoenix Capital LLC, een bedrijf voor bedrijfsontwikkeling, om samen te werken aan het versterken van de zakelijke en technische banden tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten.

In een verklaring zei OurCrowd dat “dit de eerste aangekondigde alliantie tussen een VAE-bedrijf en een grote Israëlische investeringsmaatschappij is”.

Het door Jonathan Medved opgerichte OurCrowd, heeft $ 1,5 miljard aan toegezegde financiering van investeerders en heeft een portefeuille van 220 startups waarin zijn fondsen zijn geïnvesteerd.

Phoenix, onder leiding van Abdullah Saeed Al Naboodah, de voorzitter van Al Naboodah Investments LLC en onderdeel van de Saeed & Mohammed Al Naboodah Group, zal individuen en familiekantoren in de Golf bedienen die willen investeren in het Israëlische tech-ecosysteem.

Volgens de verklaring zal als onderdeel van de samenwerking startups in de VAE identificeren en ondersteunen die willen groeien en zich ontwikkelen in Israël, en zakelijke samenwerkingen tussen de startups in de portfolio en startups in de VAE stimuleren.

Sabah al-Binali, een investeerder en executive uit de Emiraten, is door OuwCrowd aangesteld als venture-partner om de nieuw gevormde activiteiten in de Golfregio te leiden.

Op zijn beurt zal Phoenix investeerders toegang geven tot OurCrowd’s technologische investeringsopties op verschillende gebieden, waaronder agritech, edtech, healthtech, kunstmatige intelligentie en robotica. Het in Dubai gevestigde bedrijf zal OurCrowd introduceren bij startups in de Golf die geld willen inzamelen via het platform van OurCrowd, en zal Israëlische startups helpen om potentiële partners in de Golfregio te vinden, aldus de verklaring.

Josh Wolff, Chief Operating Officer van OurCrowd, zei “”Israël is een wereldwijde toegangspoort voor technologie, terwijl de VAE een leider is in het wereldwijde distributiecentrum en een knooppunt naar de wereldwijde markten. De regeringen van Abu Dhabi en Dubai hebben uitstekend werk verricht door de infrastructuur voor directe buitenlandse investeringen op te bouwen en een aantrekkelijk landingsplatform te creëren voor ondernemers om hun activiteiten lokaal in de VAE uit te breiden.”

De door twee broers in 1958 opgerichte Saeed & Mohammed Al Naboodah Group, heeft ongeveer 10.000 mensen in dienst en is actief op verschillende gebieden, waaronder civiele techniek en bouw, automobiel, transport, reizen, elektriciteit, logistiek, landbouw, smart cities, onroerend goed en hernieuwbare energiesectoren.

De voorzitter, Saeed Al Naboodah, is verantwoordelijk voor het beheer van de dochterondernemingen van de groep en voor de allocatie van investeringen in wereldwijde fondsen in de VAE, Saudi-Arabië, Oman, Egypte, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)