Israël Aircraft Industries nu ook in mijnbouw

Autonome bulldozer met IAI Auto-mate. Foto IAI

Israel Aircraft industries (IAI) gaat nu ook in de mijnbouw. In een nieuwe joint venture tussen IAI en Bis wordt de lancering aangekondigd van Auto-mate, een nieuw bedrijf dat autonome systemen voor mijnbouwactiviteiten zal leveren. 

Het joint venture-partnerschap combineert de aangetoonde operationele ervaring van Bis in de mijnbouwsector met IAI’s toonaangevende in autonome technologieën. IAI ontwerpt en implementeert al meer dan vier decennia robot- en autonome voertuigen voor lucht, zee en land. Bis, een toonaangevende Australische resource logistiek bedrijf, staat al meer dan 100 jaar bekend om het leveren van innovatieve logistieke en oplossingen aan mijnbouw klanten.

IAI’s bewezen automatiseringstechnologie voor het werken in zware off-road voertuigen in afgelegen en ruwe omgevingen is in gebruik sinds het begin van de jaren 2000 en werd beschouwd als een goede oplossing voor toepassingen in mijnbouwactiviteiten. Auto-mate biedt volledig schaalbare en aanpasbare automatiseringsniveaus en biedt technologische oplossingen die zijn afgestemd op de vereisten van elke mijnbouwactiviteit. Met een open architectuur model kan het systeem van Auto-mate elk bedrijfsmiddel verbinden met het wagenparkbeheersysteem, ongeacht het automatiseringsniveau, het type, het merk of de ouderdom van het bedrijfsmiddel.

Yoav Tourgeman, IAI VP en CEO van ELTA (R) met Brad Rogers, CEO van Bis

IAI VP en CEO van ELTA, Yoav Turgeman zei tijdens de ondertekening dat het inter-operabele en schaalbare systeem de perfecte combinatie is van geavanceerde technologie en praktische toepassingen. Auto-mate zal een flexibele benadering van automatisering bieden en bruikbaarheid bieden voor meerdere automatiseringsniveaus voor alle transportmiddelen en bijbehorende apparatuur, met één centraal commandocentrum.”

Bis CEO, Brad Rogers zei “Het team was verheugd om de krachten te bundelen met een andere leider in innovatie om dit aanbod op de Australische en wereldwijde markt te brengen. We zijn verheugd om samen met IAI te werken aan deze industrie als eerste voor mijn automatisering.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)