Sheba Medical Center opent coronavirus afdeling speciaal voor kinderen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het Sheba Medical Center in Tel Hashomer, ten oosten van Tel Aviv, opent binnenkort een aparte afdeling voor kinderen die besmet zijn met het coronavirus. Op dit moment komt het nog te vaak voor dat veel, vaak kleinere ziekenhuizen, kinderen tussen oudere corona patiënten moeten opnemen.

“De grootste overweging was om een ​​manier te vinden om holistische zorg te geven, niet alleen een bed, maar ook een plek om te spelen, schoolstudies te geven en andere dingen die kinderen nodig hebben”, vertelde Itai Pessach, directeur van het kinderziekenhuis in Sheba Medical Center aan The Times of Israel. “Ze zullen clowns krijgen, ze zullen leraren op school krijgen en ze zullen met elkaar gaan spelen.”

Hij zei dat kinderen met COVID-19 zich vaak in kamers van algemene coronavirus-afdelingen bevinden die niet geschikt zijn voor hun leeftijdsgroep. De uitdaging, zei hij, is om de reguliere pediatrische ervaring te bieden, met een helder decor en andere elementen die zowel hun psychologische als fysieke welzijn bevorderen.

Ze zullen constant in contact staan ​​met leraren, sommige via online lessen en sommige met docenten die hazmatpakken aantrekken om mee te doen. Clowns zullen ook patiënten bezoeken met beschermende kleding aan.

“Maar misschien wel het allerbelangrijkste is dat de ouders met de kinderen meekomen, we vinden dit erg belangrijk”, zei Pessach.

‘We zullen ze testen voordat de kinderen in het ziekenhuis worden opgenomen, en als een ouder positief test, is het voor die ouder een eenvoudige keuze om te blijven. Maar zelfs als ouders negatief zijn, laten we ze ervoor kiezen om bij een kind te blijven, waarbij we uiteraard begrijpen dat ze in quarantaine moeten gaan als ze weggaan. We vinden gewoon niet dat een kind geïsoleerd in het ziekenhuis moet worden opgenomen.”

“Omdat alle patiënten positief zijn”, zei hij, “kunnen ze communiceren zonder zich zorgen te hoeven maken over verspreiding van het virus.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)