5647 nieuwe gevallen, einde aan daling coronabesmettingen?

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het ministerie van Volksgezondheid maakte dinsdagochtend bekend dat er 5.647 nieuw coronabesmettingen op maandag in Israël zijn bijgekomen, wat betekend dat er einde is gekomen aan de daling van het aantal nieuwe dagelijkse infecties.

Het totaal aantal met het coronavirus besmette mensen sinds het begin van de pandemie komt hierdoor op 273.826 waarvan op dit moment 63.305 actief besmet zijn.

Het aantal mensen wat aan het virus is overleden is maandag met 38 gestegen en staat nu op 1757.

Maandag zijn er 52.059 tests uitgevoerd, een enorme stijging ten opzichte van de voorgaande drie dagen, maar het positiviteits percentage bleef stabiel op 11,4 procent.

Er liggen 1650 coronapatiënten in de verschillende ziekenhuizen in Israël, waarvan er 875 in ernstige toestand verkeren en 220 zijn aangesloten op beademingsapparatuur.

321 patiënten verkeren in een matige toestand, de rest heeft milde of in sommige gavellen, helemaal geen klachten.

Besmettingspercentages in de ultraorthodoxe gemeenschappen blijven uitzonderlijk hoog, en staan ruim boven de 20% en in sommige plaatsen zelfs rond de 30%.

Daarentegen is het besmettingspercentage in een stad als bijvoorbeeld tel Aviv 8%.

Jeruzalem meldde de meeste nieuwe gevallen van coronavirus met 779 diagnoses. De hoofdstad wordt vervolgens gevolgd door Bnei Brak, die in de afgelopen 24 uur 738 nieuwe gevallen van coronavirus erbij kreeg, gevolgd door Modi’in Illit met 335 en Ashdod met 229 nieuwe gevallen.

Gezondheidsfunctionarissen hadden de afgelopen dagen ‘voorzichtig optimisme‘ geuit dat de infectiecurve begint af te vlakken, na enkele dagen van afnemende aantallen dagelijks bevestigde dragers en een daling van het ‘positiviteits percentage’, het percentage coronatests dat positief terugkeert.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)