Israëlische ondernemers en investeerders uit de VAE houden virtuele bijeenkomsten

Screenshot Channel 13

Israëlische ondernemers, investeerders en durfkapitalisten, zagen al snel het potentieel van de normalisatieovereenkomsten tussen Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, op het gebied van partnerschappen in hightech, gezondheidszorg, academische wereld, inlichtingendiensten, defensie en landbouw.

OurCrowd, Israëls meest actieve venture-investeerder en crowdfunding platform, sloot zich vorige week aan bij Emirates Angels van de VAE om samen een webinar te organiseren getiteld Israel’s Tech Investment Landscape: Introduction to The UAE Investor, georganiseerd door Matthew Kalman, OurCrowd chief content officer en hoofd marketing en uitzending.

Dinsdag 22 september vond de webinar plaats, waarbij een uniek overzicht werd geboden van de huidige trends, spelers en kansen met betrekking tot technologie-investeringen in de Startup Nation en toonde een breed scala aan OurCrowd-bedrijven aan de investeerder uit Emiraten.

Tijdens de conferentie kwamen de beste startup tech-experts en ondernemers aan het woord zoals Kira Radinsky, CTO en voorzitter van Diagnostic Robotics, het AI-triage- en klinische voorspellingsplatform dat momenteel de verspreiding van COVID-19 volgt, en Neil Ackerman, hoofd geavanceerde technologieën, wereldwijde toeleveringsketen, Johnson & Johnson.

“We zijn benaderd door verschillende gezondheidssystemen, verschillende zakenmensen om te proberen om samen na te denken over hoe we dit in de VAE en zelfs verder naar het oosten kunnen inzetten,” zei Radinsky toen hem werd gevraagd of vertegenwoordigers van de VAE interesse hebben getoond in het platform.

Op het virtuele evenement, die u hieronder in zijn geheel kunt bekijken, waren ook senior OurCrowd-professionals te zien die spraken over het bloeiende tech-ecosysteem van Israël en de expertise van het land in sectoren als gezondheid, mobiliteit en cyberbeveiliging, met de nadruk op enkele van de geweldige bedrijven in de portefeuille van OurCrowd.

Sprekers aan Israëlische kant waren onder meer Jonathan Medved, Alec Ellison, voorzitter van, OurCrowd USA voorzitter, Allen Kramer, managing partner bij OurCrowd Qure, het digitale gezondheidsfonds van het bedrijf, Yakir Machluf, directeur bedrijfsontwikkeling, mobility lead, Ron Moritz, cybersecurity venture partner bij OurCrowd, en Josh Wolff, chief operating officer bij OurCrowd.

Dr. Erel Margalit, medeoprichter en voorzitter van Jerusalem Venture Partners (JVP) en oprichter van het nieuwe hightechcomplex Margalit Startup City, vertegenwoordigde vorige week Israël op de allereerste MENA Innovation Technology Transfer Summit  (MITT Summit), gehouden in het Sharjah Research Technology and Innovation Park (SRTI Park), de belangrijkste onderzoeks- en innovatiehub van de VAE.

De virtuele bijeenkomst werd gehouden onder de bescherming van Zijne Hoogheid Dr. Sheikh Sultan Bin Mohammed Al Qasimi, Lid van de Hoge Raad van de Verenigde Arabische Emiraten en Heerser van Sharjah. Er namen 5000 deelnemers uit 100 landen aan deel, waaronder wereldwijde investeerders, vertegenwoordigers van de overheid en de particuliere sector, hightech-experts, ondernemers, academici en andere relevante belanghebbenden.

Hussain Al Mahmoudi, CEO van SRTI Park, zei dat de MITT-top “de positie van Sharjah en de VAE als centrum van innovatie en technologieoverdracht in het Midden-Oosten heeft versterkt”, aldus een verklaring . Het heeft STRI Park ook ingesteld als een ideaal platform voor technologieontwikkeling, technologieoverdracht en het creëren van ondernemingen en het opbouwen van ondernemingen, zei hij.

Margalit vertelde de deelnemers hoe belangrijk het is om het potentieel van de nieuwe kansen in de regio te erkennen en benadrukte de noodzaak van samenwerking tussen landen en tussen de publieke en private sector.

“Met deze nieuwe overeenkomst tussen Israël en de VAE is het onze wens om een ​​expertisecentrum in de VAE te creëren”, zei hij, “Israël samenbrengen met landen als Egypte en Jordanië en Marokko en Saudi-Arabië die naar de regio kijken en zich afvragen: wat is de visie voor de volgende generatie? “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)