Bedrijven uit Israël en Emiraten lanceren samen nieuwe thuiszorgproducten

Foto Sure Universal

Het in Ramat Gan gevestigde SURE Universal werkt samen met het Hamad Bin Khalifa (HBK) Department of Projects uit de Verenigde Arabische Emiraten om een ​​slimme Internet of Things (IoT) zorgoplossing te lanceren voor de regionale markten van de VAE en het Midden-Oosten.

Na de normalisatie van de betrekkingen tussen de twee landen die op 13 augustus werd aangekondigd is dit de eerste gezamenlijke productlancering in de VAE tussen een Israëlisch technologiebedrijf en een bedrijf uit de Emiraten.

Het gezamenlijke product, onder de naam HBKiCare, is een universeel Internet of Things (IoT) platform voor de gezondheidszorg op afstand met een thuiszorgkit voor continue monitoring van ECG, temperatuur, pols, zuurstof in het bloed en bloeddruk.

Het product kan detecteren wanneer iemand valt en activiteiten in het dagelijks leven (ADL’s) en het volgen dan de persoonlijke locatie, en wordt ondersteund door AI-gebaseerde inzichten en spraak gestuurde interactie via Google Home, Amazon Alexa of Baidu.

SURE Universal ontwikkelt baanbrekende IoT software voor thuiszorg. HBK Department of Projects is een initiatief van de koninklijke familie van de VAE ter ondersteuning en bevordering van de ontwikkeling van sociale vooruitgang, milieu-balans en economische groei over de hele wereld.

“We zijn vereerd om deel uit te maken van dit historische partnerschap en de lancering van het gezamenlijk nieuwe product. Patiëntbewaking op afstand en thuiszorg zijn cruciale vereisten in deze tijd van de wereldwijde gezondheidscrisis, en we zijn er trots op onze innovatieve technologie bij te dragen aan deze dringend noodzakelijke oplossing”, aldus Ray Stata, medeoprichter en voorzitter van SURE Universal en halfgeleiderbedrijf Analog Devices.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)