Daling aantal nieuwe besmettingen in Israël

MDA personeel in een dribv through testcentrum. Foto MDA

De daling van het dagelijks aantal nieuwe besmettingen lijkt door te zetten zo blijkt uit de cijfers van dinsdag die vanmorgen door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid bekend zijn gemaakt. Wel is het besmettingspercentage onder de ultraorthodoxe bevolking hoog, namelijk ruim 23%, in tegenstelling tot de rest van Israël waar het gemiddeld op 10,5% staat en in sommige gebieden zelfs op “slechts” 8% uitkomt.

Dinsdag zijn er 46.932 coronavirus tests uitgevoerd, waarbij 10,5% positief bleek te zijn, opnieuw een daling, daar dit percentage een week geleden nog op 15% stond.

Echter, het percentage mensen dat positief op het virus wordt getest is in Jeruzalem met ruim 23% veel hoger dan de rest van het land.

In totaal zijn er tot nu toe 278.585 mensen besmet met het virus, waarvan op dit moment nog 61.606 actieve besmettingen zijn.

Er liggen 855 patiënten in ernstige toestand in het ziekenhuis een daling ten opzichte van de afgelopen week, waarvan er 223 zijn aangesloten op beademingsapparatuur.

Dinsdag zijn 19 mensen aan de gevolgen van COVID-19 overleden, waardoor het aantal doden nu op 1.803 staat.

Jeruzalem voert nog steeds de lijst van coronapatiënten in Israël aan met meer dan 4100 mensen die besmet zijn. Tweede is Bnei Brak, met bijna 3300 besmette patiënten, gevolgd door ​​Ashdod, Modi’in Illit, Tel Aviv-Yaffo en Netanya.

Na drie weken afsluiting en bijna twee weken strengere afsluiting, lijkt het erop dat de verspreiding van de ziekte aan het afnemen is. Het is te vroeg om te zeggen dat er een duidelijk dalende trend is, maar in de significante gegevens – het percentage positieven tests en het aantal patiënten in ernstige toestand, is een langzame daling te zien.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!