Kamada gaat Israël van antilichaambehandeling tegen COVID-19 voorzien

Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein bezoekt de coronavirus afdeling in het Shamir Medical Center, 23 juli 2020. Foto: Ministerie van Volksgezondheid

Het Israëlische biofarmaceutische bedrijf Kamada, de ontwikkelaar van een van plasma-afgeleide antilichaambehandeling voor COVID-19 die momenteel wordt getest, heeft een leveringsovereenkomst getekend met het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.

De eerste levering wordt begin 2021 verwacht om ongeveer 500 in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten in Israël te behandelen. De order zal naar verwachting ongeveer 3,4 miljoen dollar aan inkomsten genereren voor Kamada in het eerste kwartaal van 2021, aldus het bedrijf.

Het gebruik van het experimentele van plasma afgeleide immunoglobuline product zal worden gereguleerd door het ministerie.

Het product bevindt zich momenteel in een fase 1/2 klinische studie in meerdere centra in Israël. Tussentijdse resultaten zijn veelbelovend – met een verbeteringspercentage van meer dan 90 procent bij patiënten – en de definitieve onderzoeksresultaten worden verwacht in januari 2021.

Kamada vervaardigt het product uit plasma verzameld door de Israëlische Nationale Bloeddienst en andere Israëlische medische instellingen.

De proef in Israël wordt uitgevoerd als onderdeel van Kamada’s samenwerking met Kedrion Biopharma, een bedrijf met hoofdkantoor in Italië en vestigingen in Hongarije en de Verenigde Staten.

“We zullen de productie en levering van het product de komende maanden blijven uitbreiden”, zei Amir London, CEO van Kamada. Het bedrijf ging voor het eerst naar de beurs in 2005 en wordt momenteel openbaar verhandeld op de Nasdaq.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!