Meer dan de helft van de coronapatiënten in Israël is boven 65 jaar en ultraorthodox

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het ministerie van Volksgezondheid heeft bekend gemaakt dat meer dan de helft van de oudere coronaspatiënten in Israël afkomstig is uit de ultraorthodox-joodse sector, bijna vier keer hun relatieve aandeel in de bevolking.

Van de huidige 6061 oudere patiënten in het land zijn er 3266 (52%) afkomstig uit de ultraorthodoxe sector. Van de 587 oudere patiënten die momenteel in een ernstige toestand verkeren, zijn 88 ultraorthodox, goed voor 15%, aldus het ministerie.

Maandag werden er 47.136 tests uitgevoerd waarvan 3097 positief terug kwam, dit wijst op een besmettingspercentage van 7%, opnieuw een lichte daling t.o.v. de dag ervoor.

Het aantal aan het coronavirus overleden patiënten overschreed gisteravond de grens van 2000 en staat op dit moment op 2021.

Momenteel zijn er 51.250 actieve dragers van het coronavirus in Israël en worden 1.483 COVID-19-patiënten behandeld in de ziekenhuizen van het land. Minstens 801 van hen verkeren in ernstige toestand, van wie 242 patiënten op de beademing zijn aangesloten.

Het Haredi Institute for Public Affairs analyseerde de gegevens van het ministerie van Volksgezondheid en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en ontdekte dat het COVID-19-sterftecijfer onder senioren in de ultraorthodoxe stad Bnei Brak veel hoger is dan het landelijk gemiddelde met een vergelijkbare marge.

Het aantal mensen in Bnei Brak van 75 jaar en ouder dat sterft aan COVID-19 bedraagt gemiddeld 12,9 dodelijke slachtoffers per 1000 inwoners, vergeleken met het nationale gemiddelde van 3,3 per 1000 inwoners ​​of het gemiddelde in Tel Aviv waar 2,9 dodelijke slachtoffers per 1000 inwoners worden geteld.

Het ultraorthodoxe informatiecentrum van het ministerie van Volksgezondheid onthulde de COVID-19-morbiditeitsgegevens van 65-plussers als onderdeel van een nieuwe campagne die dinsdagochtend in de pers van de ultraorthodoxe sector werd gelanceerd om het wijdverbreide idee binnen de gemeenschap aan te pakken dat het negeren van gezondheidsrichtlijnen niet gevaarlijk is, omdat het een relatief jonge bevolking is die haar ouderen wil beschermen.

Avi Blumenthal, het hoofd van het ultraorthodoxe informatiecentrum van het ministerie, drong er bij de ultraorthodoxe gemeenschap op aan de gezondheidsrichtlijnen na te leven om levens te redden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)