Ministerie van Defensie draagt ‘sleutels’ van de Ofek-16 satelliet over aan IDF

 Van rechts naar links: hoofd van de Space and Satellite Administration in IMoD, Amnon Harrari Commandant van IDF Unit 9900 IAI EVP en General Manager van de Systems, Missiles and Space Group, Boaz Levy IAI Space Division GM, Shlomi Sudri Extra commandant in IDF Unit 9900. Foto Alex Polo, IAI.

Drie maanden na de lancering heeft het Israëlische ministerie van Defensie en de IAI de ‘sleutels’ van de Ofek 16-satelliet overgedragen aan de militaire intelligentie eenheid 9900 van het Israëlische leger.

In de 3 maanden sinds de lancering hebben de engineeringteams van het Space Administration van het Directorate of Defense Research and Development (DDR & D), van het ministerie van Defensie en Israel Aerospace Industries (IAI) het vooraf geplande testproces van de satelliet, en de voorbereidingen voor operationeel gebruik, voltooid.

De overdracht van de ‘sleutels’ ging gepaard met een kleine ceremonie in het IAI-controlestation (en in overeenstemming met COVID-19-beperkingen). Aanwezig waren het hoofd van de Space and Satellite Administration, Amnon Harrari, IAI EVP en General Manager van de Systems, Missiles and Space Group, Boaz Levy, en IAI Space Division GM, Shlomi Sudri.

“De Ofek 16” is een elektro-optische observatiesatelliet met geavanceerde mogelijkheden en uitgerust met een hoogwaardige camera die is ontwikkeld en geproduceerd door Elbit Systems. Nadat de satelliet op 6 juli 2020 werd gelanceerd zijn een reeks van vooraf geplande tests uitgevoerd (In Orbit Testing). Gedurende deze periode heeft de satelliet met succes een aantal beelden verzonden, wat zijn uitstekende mogelijkheden aantoont.

Zo liet de satelliet onlangs de enorme verwoestingen in het Syrische Palmyra op haarscherpe beelden zien.

De Space Administration heeft de ontwikkeling en productie van de satelliet en zijn draagraket geleid. IAI is de hoofdaannemer, die het programma heeft toegewezen aan zijn Systems, Missiles and Space Group, samen met de MLM-divisie, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de draagraket. Elbit Systems is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van de geavanceerde camera en payload van de satelliet. De lanceer motoren zijn ontwikkeld door Rafael Advanced Defense Systems en Tomer, een overheidsbedrijf. Andere bedrijven hebben aan het programma deelgenomen, waaronder Rokar en Cielo.

Ten slotte zijn verschillende IDF-functionarissen, voornamelijk van het inlichtingenkorps en de luchtmacht, ook betrokken bij het ontwikkelingsproces van satellieten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)