Na 2 raketten op zuid-Israël heeft IDF doelen in Gaza aangevallen

Moment dat raket wordt vernietigd door Iron Dome. Screenshot Channel 13

Het was een paar dagen rustig, maar donderdagavond was het weer zover en werden twee raketten vanuit Gaza richting Ashkelon en omgeving afgevuurd. De Israel Defense Forces (IDF) heeft afgelopen nacht doelen in Gaza aangevallen.

De raketten werden donderdag afgevuurd op de stad Ashkelon en nabijgelegen Israëlische dorpen ten noorden van de Gazastrook, de tweede aanval in twee dagen na maanden van relatieve stilte langs de grens.

Mogelijk waren de raketten een blijk van frustratie bij Hamas, nu opnieuw een tunnel die in Israël uitkwam was ontdekt en vernietigd.

De IDF heeft verklaard dat één projectiel werd onderschept door het Iron Dome luchtverdedigingssysteem. Het tweede projectiel kwam in een open veld terecht zonder schade aan te richten.

Vrijdagochtend vroeg vielen Israëlische vliegtuigen doelen in Gaza aan, waarbij volgens de IDF-woordvoerder een wapenfabriek en ondergrondse infrastructuur zijn vernietigd.

Nadat de IDF dinsdag bekend had gemaakt een naar verluidt door Hamas gegraven tunnel te hebben gevonden en vernietigd, lopen de spanningen langs de grens met Gaza langzaam op.

De zogenaamde “terreurtunnel” was gebouwd vanuit de stad Khan Younis in het zuiden van Gaza naar de Israëlische Kibbutz Kissufim, en werd gevonden nadat sensoren in de ondergrondse beveiligingsmuur waren afgegaan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)