Neerwaartse trend zet door, minder coronabesmettingen

Premier Netanyahu. Screenshot video

Nadat eerder dagelijks ca. 60.000 mensen werden getest op het coronavirus, waarbij gemiddeld tussen de 14% en 15% positief op het virus testte, werden zondag 26.332 mensen getest waarbij 11,7%, of wel 2.905 mensen, positief bleken te zijn.

Het ministerie van Volksgezondheid merkt hierbij op dat een verminderd aantal tests meestal het positiviteits percentage verhoogt, terwijl het positiviteits percentage de afgelopen dagen juist is afgenomen.

Hoewel het suggereert dat de aangescherpte landelijke lockdown infecties nu worden ingedamd, herhaalde het IDF’s Coronavirus National Information and Knowledge Centre maandag zijn standpunt dat het positieve testpercentage nog steeds relatief hoog was en gaf het “een veel bredere reikwijdte van morbiditeit dan werkelijk gedetecteerd” aan, eraan toevoegend dat er meer tijd nodig was om te zien of er sprake is van een echte neerwaartse trend.

Gezondheidsfunctionarissen hebben de afgelopen dagen ‘voorzichtig optimisme’ geuit dat de infectiecurve begint af te vlakken, na enkele dagen van afnemende aantallen dagelijkse bevestigde dragers van het virus en een daling van het percentage virustests dat positief terugkeert.

Hoewel het aantal nieuwe besmettingen lijkt af te nemen, stijgt het aantal ernstig zieken en liggen er nu 878 patiënten in ernstige toestand in de Israëlische ziekenhuizen. Hiervan zijn er 215 aan de beademing aangesloten.

Nog eens 314 mensen hebben matige klachten, de rest heeft milde klachten, of in sommige gevallen helemaal geen klachten. 90% van alle patiënten is thuis, de rest in ziekenhuizen of in zogenaamde quarantainehotels.

Het dodental als gevolg van het coronavirus is gestegen naar 1.719.

In een video die zondag via sociale media werd vrijgegeven, verzette premier Benjamin Netanyahu zich tegen de druk om de economie snel te heropenen en zei dat het zogenaamde coronavirus-kabinet maandag bijeen zou komen om een ​​exit strategie uit de lockdown te bespreken, evenals handhaving van de beperkingen en oplopende boetes voor degenen die ze negeren. Komende donderdag zullen er dan definitieve besluiten worden genomen.

Jeruzalem heeft het hoogste aantal actieve patiënten met 7.474 gevallen, gevolgd door Bnei Brak met 5.397, Ashdod met 2.948, Modi’in Illit met 2.309, Tel Aviv-Yafo met 2.212, Petah Tikva met 1.878, Netanya met 1.732, Be’er Sheva met 1.411, Beit Shemesh met 1.403, Rishon Lezion met 1.377, El’ad met 1.268, Holon met 1.265, Rehovot met 1.241, Beitar Illit met 1.154 en Ashkelon met 1.003.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)