Ondanks coronacrisis 7,6 miljard dollar aan investeringen in Israëlische bedrijven

Ter illustratie. Fot StartUp Nation

Volgens een bericht van StartUp Nation Central, hebben Israëlische bedrijven tot 30 september 7,6 miljard dollar (6,47 miljard euro) opgehaald aan investeringen en dat in een tijd waarin Israël zwaar getroffen wordt door de coronavirus pandemie.

Het land ligt daarmee op schema om het record van 8,3 miljard dollar (7 miljard euro) dat in 2019 in Israëlische bedrijven werd geïnvesteerd te evenaren of zelfs te overstijgen, zoals gerapporteerd door het in Tel Aviv gevestigde onderzoeksbureau IVC-ZAG .

Enkele van de grootste investeringsrondes van de afgelopen negen maanden die eruit springen zijn: verzekeringstechnologiebedrijf Next Insurance (250 miljoen dollar), cybersecuritybedrijf Snyk (200 miljoen dollar), fintech-startup Pagaya (102 miljoen dollar), digitaal betalingsbedrijf Melio (80 miljoen dollar), precisie-oncologiebedrijf NovellusDX (57 miljoen dollar), gezichtsherkenningsbedrijf AnyVision (43 miljoen dollar), salarisplatform Papaya Global (40 miljoen dollar) en robotreinigingsbedrijf voor zonnepanelen Ecoppia Scientific (40 miljoen dollar).

In het eerste kwartaal van 2020 – voordat de pandemie toesloeg – werd een recordbedrag van 2,74 miljard dollar (2,33 miljard euro) geïnvesteerd en begon het jaar op een uitzonderlijk goede voet.

Sommige sectoren maken een hausse door, vooral vanwege de pandemie, waaronder fintech, gezondheidszorg, ed-tech en cybersecurity .

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)