Israel: Slechts 395 nieuwe coronabesmettingen in een dag

IDF medici in Rambam ziekenhuis. Foto IDF woordvoerders eenheid.

Het lijkt erop dat de vrij strikte lockdown in Israël, die nu ruim 4 weken gaande is, succes oplevert. Het ministerie van Volksgezondheid meldde zondagochtend dat er op zaterdag slechts 395 nieuwe coronavirus besmettingen waren bijgekomen.

Terwijl er in Israël nog geen drie weken geleden dagelijks meer dan 8.000 nieuwe coronabesmettingen werden gemeld, kan het niet anders dan dat de beperkingen waaraan de inwoners van het land mee te maken hebben in de strijd tegen het virus, nu succes opleveren.

Hoewel er op zaterdag slechts 14.149 mensen op het virus werden getest, bleek dat het besmettingspercentage opnieuw is gedaald en nu staat op 2,8%, vergeleken met ruim 15% drie weken geleden.

De nieuwe besmettingen brachten het totaal van Israël op 302.832 sinds het begin van de pandemie, waarvan er 33.727 op dit moment actief met het virus zijn besmet, een cijfer dat de afgelopen weken eveneens dramatisch is gedaald.

Het aantal ernstige gevallen daalde opnieuw en staat nu op 673, waarvan 237 patiënten aan de beademing liggen. Nog eens 205 patiënten hebben matige klachten en de rest had milde of geen symptomen.

Het dodental is opnieuw gestegen en staat nu op 2.190.

Vandaag zijn de eerste stappen gezet met het verlichten van de lockdown, doordat kinderdagverblijven en kleuterscholen weer open zijn gegaan en bedrijven die geen publiek ontvangen weer open mogen.

Ook geldt er geen restrictie meer op de afstand die men van huis mag gaan en zijn stranden en parken weer open gegaan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)