StoreDot uit Israël kan drone batterijen binnen 5 minuten opladen

Screenshot YouTube

Drones, je ziet ze steeds vaker. Niet alleen in het leger, bij politie of andere overheidsdiensten, maar ook privé gebruiken steeds vaker mensen een drone. Bijvoorbeeld om foto’s of video’s te maken. Het probleem alleen is dat de batterij snel leeg raakt en vaak 15 tot 30 minuten nodig heeft om weer op te laden.

Een voorraad extra batterijen kan dit probleem oplossen, maar dat is weer problematisch voor drones die professioneel worden ingezet, voor inspectie vluchten of leveranties aan huis zoals Amazon onlangs is gestart in Amerika.

Maar hier komt StoreDot uit Herzeliya om de hoek kijken, met hun ultrasnelle oplaad (UFC) batterijtechnologie die is aangepast voor het gebruik met drones.

Al eerder schreven wij over StoreDot en de mogelijkheid die zij boden je elektrische fiets of bromfiets binnen vijf minuten weer op te laden.

CEO van StoreDot, Doron Meyersdorf, omschrijft dit als de “Generation 1” -technologie; Het echte doel van StoreDot is om de batterij van een grote elektrische auto in dezelfde snelle vijf minuten op te laden. De technologie die dat mogelijk moet maken, de tweede generatie snelle oplaadtechnologie, wordt al in 2022 verwacht.

Nu fabrikanten routinematig de prijs voor batterijen van drones verhogen alsof het inktpatronen zijn voor een thuisprinter (de printer is niet duur, dus de fabrikant verdient zijn geld door dure inkt te verkopen die regelmatig moet worden vervangen), creëert dat voor StoreDot een zakelijke kans, aangezien de productiekosten voor het produceren van een UFC-batterij slechts twee keer zo hoog is als die van een gewone elektrische batterij.

5 minuten opladen. Foto StoreDot

Sneller opladen van batterijen zal “de businesscase voor het gebruik van drones veel aantrekkelijker maken dan ooit tevoren” zegt Meyersdorf.

StoreDot UFC-batterijen zijn al beschikbaar voor dronemakers om te testen, de volledige commercialisering van de eerste generatie batterijen van het bedrijf wordt tegen het einde van het jaar verwacht.

Wanneer StoreDot’s Generation 2-batterijtechnologie klaar is, geeft het drones zelfs nog meer vliegtijd – of als alternatief meer oplaadcycli – tegen over het algemeen lagere kosten.

Voor drone gebruikers betekent een snellere oplaadbare batterij dat ze misschien maar één batterij hoeven te kopen, terwijl ze daarvoor 10 of 15 bij de hand moesten hebben.

De batterijen van StoreDot werken met elke veranderingsinfrastructuur en elke soort drone, met slechts minimale aanpassingen. StoreDot maakt geen drones of laadstations maar werkt samen met externe partners.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)