‘Check2fly’-testcentrum op de luchthaven Ben-Gurion is maandag in gebruik genomen

Het Check2Fly coronavirus testcentrum. Foto Omega

Het “Check2Fly” coronavirus testlaboratorium op Ben-Gurion Airport dat is opgezet in Terminal 3 is maandag tijdens een formele ceremonie in het bijzijn van premier Netanyahu, minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein en minister van Transport Miri Regev, officieel in gebruik genomen.

Het nieuwe lab stelt Israëli’s in staat gemakkelijker naar het buitenland te reizen en geeft Israël de mogelijkheid haar grenzen open te stellen voor buitenlanders die dan op de luchthaven bij aankomst eerst op het coronavirus worden getest.

Check2Fly is een gezamenlijk project van Omega , een coronavirus testbedrijf , en Haifa’s Rambam Health Care Campus.

Standaardtests met resultaten die binnen 14 uur worden geleverd, kosten ongeveer 45 Shekel (€ 11,50). Snelle resultaten, waar de passagier op kan wachten en die binnen vier uur het resultaat laat zien, zullen ongeveer 135 Shekel (€ 34) kosten.

Het centrum zal worden opgedeeld in twee capsules, of “labs in het lab”. In elke capsule kunnen reizigers worden getest en de resultaten van hun test worden geüpload naar een speciaal digitaal beheersysteem waarmee ze toegang hebben tot hun resultaten.

Het systeem zal zelfs een medisch paspoort in het Hebreeuws en Engels afgeven. Eén systeem zal voor openbaar gebruik zijn, terwijl tegelijkertijd de testresultaten rechtstreeks naar het ministerie van Volksgezondheid zullen worden gestuurd.

De test zal een standaard wattenstaafje (PCR) -test zijn, die helpt bij het detecteren van de huidige actieve COVID-19-infectie. PCR-tests geven resultaten weer met een nauwkeurigheid van meer dan 95%.

Haim Zach (GPO)

Premier Netanyahu zei in zijn toespraak “Ik ben zeker onder de indruk van de grote inspanning die hier wordt geleverd, en u zult nog steeds meer doen. Efficiënter, veiliger en sneller – omdat we de band van Israël met de wereld willen vernieuwen. Onze economische situatie is, in tegenstelling tot die van de wereld, goed. We willen dat het beter wordt en we weten dat we ons aan de regels moeten houden. Ik zie dat je dat hier doet, en ik zal dit ook doen, daar, om altijd een masker te dragen.”

“We zijn erin geslaagd de morbiditeit te verlagen van een van de hoogste, zo niet de hoogste, naar een van de laagste, zo niet de laagste, in het Westen, en we willen ons daaraan houden. We zijn hierin geslaagd omdat we het samen hebben gedaan. Dit was niet gemakkelijk,” aldus premier Netanyahu.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!