De Jiddische bijnaam voor Kamala Harris

Kamala Harris. Dcreenshot YouTube

Halverwege haar eerste toespraak als Joe Biden’s running mate onthulde Kamala Harris haar favoriete bijnaam. “Mijn familie betekent alles voor me. En ik heb tijdens mijn carrière veel titels gehad, en vice-president zal zeker geweldig zijn, maar ‘momala’ zal altijd degene zijn die het meeste betekent, ”zei ze donderdag in Wilmington, Delaware, aldus een artikiel in JTA.

“Mijn familie betekent alles voor me. En ik heb tijdens mijn carrière veel titels gehad, en vice-president zal zeker geweldig zijn, maar ‘momala’ zal altijd degene zijn die het meeste betekent, ”zei ze donderdag in Wilmington, Delaware.

Harris ‘twee stiefkinderen verdienen de eer voor die mix van’ moeder ‘en’ Kamala ‘, meldde CNN vorig jaar.

Ondanks het feit dat hun vader – Harris ‘echtgenoot, Douglas Emhoff – joods is, is het onduidelijk of ze zich realiseerden dat hun bijnaam voor hun stiefmoeder de exacte uitspraak is van een innemend Jiddisch woord:’ mamele ‘.

Mamele, dat het aanhankelijke Jiddische verkleinwoord -le gebruikt, betekent letterlijk “kleine mama” en is een uiting van genegenheid voor moeders.

Ongeacht de bedoeling erachter, symboliseert de bijnaam hoe dicht Harris is met haar man en stiefkinderen. Nu Harris tot vice-president is gekozen, wordt Emhoff de eerste Joodse vice-presidentiële echtgenoot van het land.

Hun liefdesverhaal begon in 2013, toen Harris ‘vriendin Chrisette Hudlin hen op een blind date zette. Harris, nu 55, was toen de procureur-generaal van Californië. Hudlin was een PR-adviseur en Emhoff is een entertainmentadvocaat. Hij was ook gescheiden en had twee kinderen uit een eerder huwelijk.

In Harris ‘memoires,’ The Truth We Hold ‘, zei ze dat Emhoff deze lastige tekst stuurde voordat ze elkaar ontmoetten:’ Hé! Het is Doug. Gewoon hallo zeggen! Ik ben bij de Lakers-wedstrijd. “

“Daarna heb ik het doorspekt met mijn eigen onhandigheid – ‘Go Lakers!’ – ook al ben ik echt een fan van Warriors,” schreef Harris.

Toen, de ochtend na hun eerste date, werd Emhoff openhartig.

‘Ik ben te oud om spelletjes te spelen of de bal te verstoppen’, zei hij in een e-mail aan Harris. “Ik vind je echt leuk en ik wil zien of we dit kunnen laten werken.”

De twee trouwden in 2014. De bruiloft omvatte Joodse en Indiase tradities (Harris ‘vader is Jamaicaans en haar moeder was Indiaas) – Emhoff brak een glas en Harris gaf hem een ​​traditionele Indiase krans om te dragen.

Maar de beste citaten die Harris over hun relatie heeft gegeven, hebben betrekking op de ouders van Emhoff, die in Brooklyn en New Jersey woonden voordat ze naar Californië verhuisden.

In een lezing van januari 2019 in 92nd Street Y in New York City beschrijft Harris dat hij haar schoonfamilie voor het eerst ontmoet . Als haar interviewer vraagt ​​of de ouders van Emhoff nog in New Jersey wonen, zegt Harris: “Ze zijn nu in Californië, maar New Jersey zit er erg in ze.”

Zoals Harris zich herinnert, legde Emhoffs moeder Barbara Harris ‘gezicht in haar handen en zei:’ Oh, kijk naar jou! Je bent knapper dan op televisie! “

Barbara riep toen naar haar man: “Mike, kijk naar haar!”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)