Het eerste restaurant met in laboratorium gekweekt vlees in Israël geopend

Een kipburger geadverteerd op de website van The Chicken. Screenshot The Chicken

Niet ver van Tel Aviv, in Nes Ziona, is ‘s werelds eerste vleesrestaurant geopend met alleen in het laboratorium gekweekt vlees – meldt VegNews uit Los Angeles.

Het eetcafé, wiens naam “The Chicken” is – een verwijzing naar het pseudo-intellectuele dilemma over de vraag of het aan het ei voorafgaat of andersom – grenst aan de fabriek van zijn moederbedrijf, SuperMeat, in de buitenwijk Nes in Tel Aviv. Tziona, volgens een VegNews bericht van vorige week, schrijft JTA.

Tafels moeten van tevoren worden gereserveerd en klanten hoeven niet te betalen omdat het restaurant zich nog in de testfase bevindt, meldde de nieuwssite Walla. Ze worden echter gevraagd om vragen te beantwoorden of feedback te geven.

Op het menu van The Chicken staan ​​twee hamburgers gemaakt van “knapperige gekweekte kipfilet”, gegroeid uit cellen in de fabriek van SuperMeat.

“De burger heeft een sappige kipsmaak, knapperig van buiten en mals van binnen”, zei Ido Savir, CEO van SuperMeat. “De smaak is niet te onderscheiden van die van geslachte dieren.”

SuperMeat is in 2015 opgericht om een ​​alternatief te bieden voor vlees waarvan de productie dierenleed vereist.

Sommige rabbijnen beweren dat in het laboratorium gekweekt vlees is vrijgesteld van traditionele koosjer vleesvereisten, maar anderen zeggen dat dezelfde verboden, inclusief zouten en scheiden van zuivelproducten, van toepassing zijn.

“Hier wordt het vanaf het begin niet als vlees beschouwd omdat het microscopisch klein is. En zelfs als het echt vlees was, omdat het van vorm veranderde, is er een ‘nieuw gezicht hier aangekomen’ en het wordt niet als vlees beschouwd, en het is duidelijk parve”, vertelde een Israëlische rabbijn in 2016 aan het Jewish Telegraphic Agency.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!