Israëlisch meisje, 13, stelt coronavirus vaccin aan ziekenhuis voor

Yael Haza, met haar brief aan Dr. Orit Stein Reisner. Foto Yael

Terwijl wetenschappers over de hele wereld een race tegen de klok houden voor een coronavirusvaccin, komt de 13-jarige Yael Haza uit Israël met een simpel voorstel voor een vaccin tegen het coronavirus: “Als de symptomen van COVID-19 keelpijn, hoesten en longontsteking zijn, waarom zou je dan de medicijnen voor alle drie niet combineren?” Het enige dat nu nodig is, zijn twee vrijwilligers voor het project.

De 13-jarige Yael uit Tel Aviv, stuurde een brief met haar plan naar dr. Orit Stein Reisner, de medisch directeur van het Reuth Rehabilitation Hospital. Reuth biedt een breed scala aan revalidatiediensten, verspreid over 12 afdelingen.

‘Het klinkt raar,’ begon Haza haar brief, ‘maar ik meen het. Ik heb een idee voor een coronavirusvaccin.’

Ze stelde voor om dit uit te testen op twee vrijwilligers. De eerste zou alle medicijnen tegelijk krijgen, terwijl de tweede ze geleidelijk zou krijgen. “Ik hoop dat we hierin kunnen slagen en kijken of het effectief is”, schreef ze verder in haar brief.

Dr. Stein Reisner verwelkomde het initiatief en zei dat het “verbluffend en hartverwarmend is om te zien hoe met grote vaardigheid de jonge generatie, die opgroeit in deze onzekere tijd en toekomst, proactief is en originele ideeën voorstelt.”

“Ze tonen een sterk gevoel van betrokkenheid en productiviteit”, vervolgde ze. “Het personeel hier bij Reuth voegt zich bij Haza in haar hoop dat er binnenkort een vaccin ontdekt zal worden.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)