Israëlische astronaut vliegt mogelijk samen met Tom Cruise naar het ISS

Eytan Stiibbe . Foto GPO

Niet alleen dat de Israëlische astronaut Eytan Stibbe de kosten van de vlucht en voor de apparatuur die hij zal gebruiken om experimenten uit te voeren op het internationale ruimtestation ISA, het is heel goed mogelijk dat een van zijn mede astronauten tijdens die vlucht filmacteur Tom Cruise zal zijn, melden diverse Hebreeuwse niewusmedia.

Eerder werd gemeld dat Cruise in oktober 2021 naar de ruimte zal vliegen om in samenwerking met SpaceX en NASA een nieuwe actie-avonturenfilm te filmen.

Volgens Channel 12 is het niet duidelijk of dit ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren aangezien de coronavirus-pandemie grote vertraging en schades heeft aangebracht aan de filmschema’s.

Tom Cruise en Elon Musk ‘s Space X werken aan een project met NASA dat de eerste verhalende speelfilm zou zijn – een actie-avontuur film- die in de ruimte zou worden opgenomen.

Eytan Stibbe is een gepensioneerde gevechtspiloot bij de Israëlische luchtmacht waarvan bekend is dat hij de meeste vijandelijke vliegtuigen heeft neergehaald.

Stibbe vloog jarenlang onder bevel van Ilan Ramon, Israëls eerste astronaut die omkwam toen hij 1 februari 2003 met zeven anderen met de spaceshuttle Columbia waarmee terugkeerde naar de aarde en die een kwartier voor de landing ontplofte.

Ilan Ramon. Foto NASA

Ilan Ramon, was slechts 27 jaar en daardoor de jongste gevechtspiloot die deelnam aan de Israëlische luchtaanval van 17 juni 1981 op de Osirak-kernreactor in Irak . Hij werd gekozen voor de Irak missie ondanks het feit dat hij geen operationele gevechtservaring had. Ramon was in 1972 met zijn militaire dienst begonnen, en zat nog in de pilotenopleiding tijdens de Yom Kippoer-oorlog van 1973.

Ramons vrouw, Rona, verloor later haar zoon Asaf , een gevechtspiloot in de Israëlische luchtmacht, bij een trainingsongeval. Zelf stierf ze in 2018 aan alvleesklierkanker.

Stibbe is volgens haar website lid van de raad van bestuur van Ilan Ramon Foundation.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!