Israëlische middelbare scholieren weer gedeeltelijk naar school

Schoolklas wordt ontsmet. Screenshot Channel 13 news

Na twee maanden thuis zitten met online onderwijs, zijn zondag ruim 400.000 middelbare scholieren in Israël weer gedeeltelijk naar school gegaan. Volgens het plan van het ministerie van Volksgezondheid zullen studenten ten minste twee dagen per week op school les krijgen. Op de resterende dagen krijgen de kinderen onderwijs op afstand.

Beperkingen bij het opdelen van studenten in afzonderlijke studiegroepen houden in dat docenten met maximaal vier groepen studenten in contact mogen komen en dat de studenten zelf tussen slechts twee groepen mogen bewegen.

Bovendien blijven scholen eisen dat het aantal toelatingsexamens dat studenten moeten afleggen, wordt verminderd, omdat een uitstel van een maand niet voldoende is gezien de verstoring van het afgelopen jaar, meldde de publieke omroep KAN. Verder zou het ministerie van Onderwijs de mogelijkheid onderzoeken om de hoeveelheid stof die voor de examens moet worden bestudeerd verder te verminderen

Een directeur zei dat, hoewel hij en zijn collega’s van tevoren waren geïnformeerd over het plan, het simpelweg onmogelijk was om een ​​systeem te implementeren waarmee de studenten in de klas konden studeren zonder al te veel groepen te mengen.

“We hebben heel hard gewerkt om een ​​tijdschema op te stellen volgens het schema dat we kregen. Het was een bijna onmogelijke taak, ”vertelde Ella Sapir Gonen, directeur van de Shimon Ben Zvi-school in Givatayim bij Tel Aviv, aan de nieuwssite Walla.

“Op onze middelbare school zijn er vakken die door studenten uit alle klassen worden bestudeerd, zoals Arabisch, Frans, scheikunde, software engineering en meer, juist de vakken waarvoor het belangrijk was om ze weer naar school te brengen. Maar ze zullen dit alleen via Zoom moeten leren, ”zei ze.

Nati Stern, directeur van de Ironi Daled-school in Tel Aviv, zei dat de regelgeving inhield dat op praktisch niveau de meeste studies nog steeds online zouden blijven.

“Het plan is een groot probleem. Het is een ramp en scholieren zullen niet echt op zondag terug naar school gaan, ‘zei Stern. “Als je eenmaal komt zeggen dat elke leraar maximaal vier groepen kan lesgeven, betekent dit dat alles via Zoom blijft.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)