Negen Israëlische bedrijven in top 100 volgende generatie innovatie in opkomende markten

Screenshot WIX

Negen Israëlische bedrijven werden genoemd onder de 100 tech-uitdagers in technologie en andere industrieën in 2020. Deze bedrijven stimuleren de volgende generatie van innovatie en groei in opkomende markten, volgens een nieuw rapport van het Amerikaanse managementadviesbureau Boston Consulting Group (BCG).

Het in 1963 opgerichte BCG, is qua omzet een van de drie grootste strategische adviesbureaus ter wereld. Het bedrijf heeft een kantoor in Tel Aviv, maar ook locaties wereldwijd en bracht zijn eerste rapport, waarin de bedrijven op de lijst ‘global uitdagers’ werden genoemd, in 2006 uit.

De 100 bedrijven die dit jaar op de lijst van tech-uitdagers staan, vertegenwoordigen 14 landen: 40 uit China, 17 uit India en Zuid-Azië, 9 uit Israël, 8 uit Zuidoost-Azië, 8 uit Noord-Korea, 6 uit Midden- en Zuid-Amerika, 6 uit Rusland , Oost-Europa en Centraal-Azië, 3 uit Afrika, 2 uit Turkije en 1 uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Volgens het rapport hebben technische categorieën het over het algemeen goed gedaan, met een toename van zowel gebruikers als gebruik. Sectoren zoals edtech, gaming en videostreaming hebben een versnelde groei gekend en hebben geprofiteerd van de vaak gedwongen veranderingen in consumentengewoonten.

De negen Israëlische bedrijven op de lijst behoren tot de technische sectoren die ondanks de wereldwijde pandemie een versnelling hebben doorgemaakt. De bedrijven op de lijst lopen uiteen, van sectoren zoals cybersecurity, advertentietechnologie en online gaming tot AI-technologie, betalingsverwerking en het maken van websites.

De bedrijven zijn:

Monday.com

Het team van Monday.com. Foto Monday.com

Een in Tel Aviv gevestigd visueel projectmanagementbedrijf dat een volledig aanpasbare projectmanagementtool heeft ontwikkeld. Klanten zijn onder meer Carlsberg, WeWork en Discovery Channel. Monday.com heeft vorig jaar $ 150 miljoen aan financiering opgehaald tegen een waardering van $ 1,9 miljard en werd onlangs genoemd als een van de 12 Israëlisch opgerichte bedrijven in de Forbes Cloud 100-lijst.

CyberArk Software – een in Petah Tikva gebaseerd bedrijfsbeveiligingsbedrijf dat cyberbedreigingen voorblijft en escalatie van aanvallen voorkomt door privileged access management aan te bieden.

IronSource – een in Tel Aviv gevestigd advertentietechnologiebedrijf dat tools voor het genereren van inkomsten, betrokkenheid, analyse en detectie ontwikkelt voor app-ontwikkelaars, apparaatfabrikanten, mobiele providers en adverteerders. Het bedrijf plant naar verluidt een beursintroductie met een waarde van $ 6 miljard.

Landa Digital Printing – een in Israël opgericht bedrijf dat een digitale technologie genaamd Nanography heeft ontwikkeld voor de commerciële verpakkings- en uitgeversmarkten.

OrCam 

Israëlische atleet Oren Blitzblau met profvoetballer Leo Messi. Foto OrCam

Het in Jeruzalem gevestigde bedrijf opgericht door de oprichters van het Israëlische Mobileye, dat AI-gebaseerde ondersteunende technologie levert voor blinden en slechtzienden. Het bedrijf heeft onlangs voetbalster Leo Messi getekend als wereldwijde ambassadeur.

Payoneer – een in Petah Tikva gevestigd digitaal betalingsbedrijf dat bedrijven in staat stelt elektronisch betalingen te verzenden en ontvangen in 200 landen en gebieden.

Playtika – een Israëlische ontwikkelaar van sociale games die meeslepende, gratis te spelen sociale en mobiele games maakt. Het bedrijf maakte onlangs bekend dat het een beursintroductie zou indienen.

SolarEdge Technologies

De oprichters van SolarEdge van links naar rechts: Van links naar rechts: Amir Fishelov, Chief Software Architect, Lior Handelsman, VP Marketing and Product Strategy, wijlen Guy Sella, voormalig CEO en voorzitter die in augustus 2019 overleed, Yoav Galin, VP Research en Ontwikkeling, en Meir Adest, Chief Information Officer. Foto SolarEdge

Het in Herzliya gevestigde bedrijf dat slimme energieoplossingen creëert. Het bedacht een omvormeroplossing voor het oogsten en beheren van stroom in een fotovoltaïsch (PV) systeem op zonne-energie.

Wix – een populair platform met op de cloud gebaseerde webontwikkelings software en -services. Het wordt door miljoenen bedrijven, organisaties, professionals en individuen gebruikt om websites te bouwen. Het bedient momenteel meer dan 180 miljoen geregistreerde gebruikers over de hele wereld en biedt werk aan ongeveer 4.000 mensen over de hele wereld. Wix heeft onlangs zijn eigen venture capital-tak gelanceerd , Wix Capital, om te investeren in technische innovators die zich richten op “de toekomst van het web” en het zich ontwikkelende digitale landschap

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!