Mazrui International uit de Emiraten gaat polymeren naar Israël exporteren

Ter illustratie. Polymeren. Screenshot YouTube

Het Israëlische bedrijf Bazan heeft een overeenkomst ondertekend met het bedrijf Mazrui International uit de Emiraten, waardoor het polymeren kan importeren die niet in Israël kunnen worden gemaakt.

De overeenkomst richt een joint venture op tussen Bazan en Mazrui, die verschillende polymeren importeren en verkopen, zoals hoge dichtheid polyetheen (HDPE) en lineair lage dichtheid polyethyleen (LLDPE), die geen van beide in Israël worden geproduceerd.

De overeenkomst komt te midden van officieel genormaliseerde banden tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten, die aan beide kanten tot tal van lucratieve zakelijke kansen hebben geleid.

“Dit memorandum van overeenstemming voor een joint venture is een historische joint venture-overeenkomst voor de Israëlische industrie en voor een sterke economie in het noorden. Helemaal van de Golf van de Verenigde Arabische Emiraten tot de Baai van Haifa”, zei Bazan-voorzitter Ovadia Eli in een verklaring.” De Abraham Akkoorden werpen al economische vruchten af ​​voor beide volkeren en leveren een bijdrage aan de Israëlische economie.”

“De betrekkingen met de VAE, die een geavanceerde petrochemische industrie heeft, hebben een enorm potentieel en in Mazrui International Ltd hebben we echte partners gevonden in de visie en de manier, en de juiste partner om alle kansen ten volle te benutten”, aldus Bazan CEO Moshe Palinsky legde uit.

“Bazan heeft een benijdenswaardige reputatie opgebouwd op het gebied van innovatie en groei gedurende zijn lange geschiedenis als een van de grootste geïntegreerde energiegroepen, die voornamelijk actief is in de productie van aardolieproducten, polymeren en aromatische verbindingen”, aldus Mazrui-voorzitter Abdullah Mazrui.

“Op dezelfde manier is Mazrui International een leider in de energiesector in de VAE en de vertrouwde partner voor internationale bedrijven die zaken willen doen met of willen investeren in de regio. Ik ben verheugd dat twee van zulke vooruitstrevende en prestatiegerichte organisaties dit opwindende joint venture om hun gedeelde visie op de toekomst te ondersteunen, gebruikmakend van Mazrui’s sterke commerciële relaties om de handel tussen de VAE en Israël te verbeteren.”

“Deze overeenkomst tussen de VAE en Israël is een waar bewijs van de economische kansen die de Abraham [Akkoorden] onze twee landen en de regio bieden”, verklaarde Dr. Thani bin Ahmed al-Zeyoudi, minister van Buitenlandse Handel van de VAE.

“De VAE kijken ernaar uit om samen te werken met het Israëlische bedrijfsleven en om de economische banden te verdiepen door middel van handel en investeringen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!