Presidenten van Israël, Duitsland en Oostenrijk roepen op om antisemitisme te bestrijden

President Rivlin. Screenshot video

Voorafgaand aan een wereldwijd evenement dat vandaag, maandag, live wordt uitgezonden vanuit de residentie van de Israelische president, Reuven Rivlin, is er in samenwerking met president Alexander Van der Bellen van Oostenrijk en president Frank-Walter Steinmeier van Duitsland een clip gemaakt ter gelegenheid van de herdenking van Kristalnacht die 82 jaar geleden plaatsvond.

In de aangrijpende videoclip doen de drie presidenten een gezamenlijke oproep om antisemitisme, haat en racisme te bestrijden: “82 jaar sinds Kristallnacht en de donkere schaduwen van het verleden zijn niet van onze straten verdwenen. We zullen ons verzetten tegen haat. We zullen ons verzetten tegen racisme, tegen antisemitisme. We staan ​​samen in Wenen, in Jeruzalem, in Berlijn. Nooit meer betekent nooit meer. Laat er licht zijn.”

De live uitzending begint om 16.00 uur Nederlandse tijd / 17.00 uur Israëlische tijd en zal via Joods.nl te zien zijn.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)