Door coronavirus in periode maart – oktober 9% meer doden in Israël

Minister van Volksgezondheid Edelstein bij MDA. Foto MDA

Het sterftecijfer in Israël was in maart-oktober 9 procent hoger dan een jaar eerder en 10% hoger dan de prognoses voor 2020, voornamelijk veroorzaakt door de coronavirus pandemie, volgens een rapport van het Israëlische CBS op donderdag.

Uit de gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek dat er in de periode maart – oktober 2.586 meer mensen stierven dan in 2019. Dat cijfer sluit grotendeels aan bij het dodental als gevolg van de coronavirus pandemie, dat op 31 oktober op 2.537 stond.

In het rapport staat verder dat de meerderheid van de extra sterfgevallen in augustus-oktober werd geregistreerd, de periode van tweede coronavirusgolf in Israël, waarvan allen al in oktober 960. Eind oktober was 21% van alle sterfgevallen gerelateerd aan het coronavirus.

Het hoogste niveau van oversterfte, was onder de 70 tot 79-jarigen, waar een stijging was van 17,3%, gevolgd door degenen van 80 jaar en ouder, die volgens het CBS 11% hoger waren.

Een eerdere CBS-studie had geconcludeerd dat er vanaf het begin van het jaar tot en met juli geen sprake was van een significant overmatig sterftecijfer in Israël.

Begin september had Israël 1.000 doden door het coronavirus, een cijfer dat medio oktober was verdubbeld. Vandaag, donderdag, bedroeg het dodental sinds het begin van de pandemie 2.890.

Het aantal actieve gevallen bedraagt 11.660, met 292 mensen in ernstige toestand, waarvan 99 op ventilatoren. Sinds maart is in Israël bij meer dan 340.000 mensen het coronavirus vastgesteld.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)