Hoofd van nationale cyberautoriteit Emiraten : ‘Israël is een strategische cyberbeveiligingspartner’

Mohammad Al Kuwaiti, de uitvoerend directeur van de National Electronic Security Authority van de VAE. Foto Al Kuwaiti

Mohammad Al Kuwaiti, de uitvoerend directeur van de National Electronic Security Authority van de VAE zei in een interview met Calcalist: “We willen leren van Israël. Ze hebben een zeer succesvol ecosysteem opgebouwd dat de creatie van technologie omvat, met kleine en middelgrote bedrijven die grote entiteiten worden en alle systemen ondersteunen en de cyberbeveiliging over de hele wereld versterken, waardoor een veilige en beveiligde omgeving ontstaat waarin alle bedrijven kunnen opereren.”

Al Kuwaiti trad in 2013 toe tot de NESA als Executive Director of Government Operations, waar hij de nationale en internationale overheidsrelaties beheerde. Hij bekleedde daar verschillende functies, waaronder de uitvoerend directeur Operations Analysis en Cyber ​​Security. Daarvoor was hij Chief Technical Analyst bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en was hij ook gestationeerd bij The Embassy of The United Arab Emirates – Defence, Air, and Naval Military Attaché Office in Washington, DC.

“De VAE is van een elektronische overheid uitgegroeid tot een mobiele overheid en nu een slimme overheid. De visionairen in onze leiding proberen nu een overheid op het gebied van kunstmatige intelligentie te worden”, aldus Al Kuwaiti. 

“We willen dat al onze burgers hun bedrijven en activiteiten vanaf hun mobiele telefoon kunnen runnen.”

Volgens Al Kuwaiti heeft de VAE te maken met een verscheidenheid aan cyberaanvallen, waaronder ransomware, zero-day, DoDS (denial of service) en phishing.”Er zijn veel bedreigingen, waaronder georganiseerde aanvallers uit Iran en Rusland. Soms is het moeilijk te herkennen uit welk land de aanval komt en dat kost veel werk”, legt Al Kuwaiti uit.

Israëlische cyberbeveiligingsbedrijven waren al actief in de VAE via hun internationale vestigingen, zelfs voordat beide landen de afgelopen zomer overeenkwamen om volledige diplomatieke betrekkingen aan te gaan. 

Al Kuwaiti zei echter dat de activiteit aanzienlijk is geïntensiveerd sinds de Abraham-akkoorden werden ondertekend.”We zijn begonnen met het ondertekenen van veel zakelijke overeenkomsten, niet alleen in sectoren als landbouw, gezondheidszorg en olie en gas, maar ook in sectoren als cyberveiligheid, digitalisering van technologie en zelfs onderwijs”, aldus Al Kuwaiti. 

“Veel kleine en middelgrote Israëlische bedrijven komen naar de VAE op zoek naar partners en relaties. Israël heeft het beste talent in het veld en we werken samen om de digitale ruimte te beschermen. Dat is onze passie en dat zijn we ook met als doel dat uit te breiden.”Israël is onze strategische partner”, voegde hij eraan toe. “De software- en hardware producten die Israëlische bedrijven hebben gebouwd, helpen ons onze bestaande capaciteiten te versterken.

“Een van de bekende kenmerken van Israëlische ondernemers is hun chutzpah. “Dit komt overeen met veel van de dingen die we hier hebben. Er is directe toegang tot het leiderschap hier en iedereen kan ze ontmoeten. Ons leiderschap zorgt ervoor dat er geen barrières zijn tussen mensen en bedrijven en de overheid en het leiderschap en dat schept vertrouwen.

Vertrouwen is gebouwd op transparantie en zorgt voor betere relaties. Dat is wat we zoeken en dat zijn de beste eigenschappen van de Israëlische bedrijven die we hier vandaag hebben. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)