Israël op weg naar derde lockdown? 1227 nieuwe coronavirus besmettingen in 24 uur

Drive through virustest. Foto MDA

Het lijkt er sterk op dat Israël op weg is naar een derde lockdown, nu in de afgelopen 24 uur er 1227 nieuwe besmettingen van het coronavirus zijn geconstateerd. Deze stijging van het aantal besmettingen komt nadat de regering veel van de beperkingen had teruggedraaid die van kracht waren tijdens de tweede landelijke lockdown, ondanks de bezwaren van de gezondheidsexperts.

De door het Ministerie van Volksgezondheid dinsdagochtend gepubliceerde cijfers, toonden aan dat de dag ervoor 1227 infecties waren gediagnosticeerd, het hoogste dagelijkse aantal sinds 19 oktober.

Nadat maandag het aantal actieve besmettingen boven de 10.000 kwam, bleek dinsdag dat aantal op 10.513 te staan, het hoogste sinds 31 oktober.

Volgens de gegevens waren 2,2% van de 56.181 tests die maandag werden uitgevoerd positief.

Er verkeren op dinsdagochtend 264 patiënten in ernstige toestand, van wie 101 in kritieke toestand en 99 die op beademingsapparatuur zijn aangesloten. Nog eens 72 waren in matige toestand en de rest had milde of geen symptomen.

Het totale aantal bevestigde gevallen sinds het begin van de pandemie bedroeg 337.373. Het dodental staat op 2865.

Vice-minister van Volksgezondheid Yoav Kisch vertelde dinsdag aan Army Radio dat op basis van de nieuwe cijfers een verdere toename van besmettingen kan worden verwacht.

Het coronaviruskabinet heeft het aantal personen wat overdekte winkelcentra mag bezoeken teruggedraaid van 1 persoon per 7 m2 naar 1 persoon per 15m2, nadat in de afgelopen dagen was gebleken dat de 15 winkelcentra die aan een pilotprogramma meedoen, werden overspoeld met klanten waardoor er onvoldoende afstand werd gehouden.

In tegenstelling tot de adviezen van gezondheidsexperts is er van het 9-stappenplan afgeweken door het coronaviruskabinet, en dit teruggebracht naar een 4-stappenplan, waardoor winkels en middelbare scholen sneller op konden.

Dinsdag worden er ook vier musea geopend in het land, bedoeld als proef, om te testen of voldoende afstand houden mogelijk is.

De beslissingen van het coronakabinet worden door veel inwoners van Israël bekritiseerd, velen hebben meer vertrouwen in de voorgestelde aanpak van Yamina leider Naftali Bennet.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)