Israel Aerospace Industries gaat vliegtuigen van Gulf Air onderhouden in Tel Aviv

Foto Gulf Air

De Aviation Group van Israel Aerospace Industries (IAI) heeft een onderhoudsovereenkomst gesloten met de Bahreinse luchtvaartmaatschappij Gulf Air, waarmee een trend wordt voortgezet van wat lijkt op normalisatie tussen Israël en zijn buurlanden in het Midden-Oosten, meldt Calcalist.

Volgens het contract zal de Aviation Group van de IAI een technisch antwoord bieden op alle vliegtuigen van Gulf Air die volgens de planning zullen landen op de Israëlische luchthaven Ben Gurion. Deze omvatten post- en pre-flight services, dagelijks onderhoud en ondersteuning voor eventuele technische problemen die zich kunnen voordoen.

“IAI ziet de normalisatie tussen beide landen als een kans voor zakelijke en technologische partnerschappen en deze overeenkomst is de eerste in nog veel meer landen”, aldus Boaz Levy, CEO van IAI.

IAI’s Aviation Group werd opgericht in januari 2019 om de bemande vliegtuigoperaties – zowel militair als civiel – allemaal op één plek te helpen. Het is verantwoordelijk voor luchtvaartassemblages, vliegtuigconstructies, vrachtconversie en meer. Het biedt momenteel Maintenance Line-diensten aan voor 75% van alle luchtvaartmaatschappijen die op de luchthaven aankomen.

“De overeenkomst met Gulf Air is een historische doorbraak voor het leveren van lijnonderhoudsdiensten aan de golfstaten”, aldus IAI EVP en General Manager van Aviation Group, Yosef Melamed. “De normalisatie met de VAE en het koninkrijk Bahrein, die nieuwe zakelijke kansen opende in de luchtvaartwereld, stelt ons in staat om MRO-diensten (Maintenance, Repair, and Overhaul) te bieden aan meer luchtvaartmaatschappijen uit de regio.”

“We waren er trots op de officiële delegatie te vervoeren die de historische betrekkingen tussen het Koninkrijk Bahrein en de staat Israël in gang heeft gezet; wat de weg vrijmaakte voor ons om nieuwe zakenrelaties aan te gaan met onze collega’s in de industrie, zoals die met onze vrienden bij Israel Aerospace Industries, ”voegde Gulf Air waarnemend CEO, Captain Waleed Abdulhameed Al Alawi toe. “We kijken ernaar uit om te profiteren van hun expertise en de brede technische kennis waar ze in de branche om bekend staan.”

IAI is een lucht- en ruimtevaart- en defensiebedrijf voor de sectoren ruimte, lucht, land, zee en cyber. Het werd opgericht in 1953 en is een van Israëls grootste werkgevers.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)