“Israël kan havens uit het Midden-Oosten en Europa verbinden”

DP World officals meet with Israeli business leaders (Photo: DP WORLD)

Israël is een logische, strategische schakel tussen de havens in Europa en het Midden-Oosten, zei de voorzitter van het in Dubai gevestigde bedrijf DP World, waarbij hij schat dat de initiële bilaterale handel tussen de VAE en Israël 5 miljard dollar waard zou kunnen zijn.

“De havenfaciliteiten in Israël zullen ons in staat stellen om onze havens in Europa te verbinden met die in het Midden-Oosten”, vertelde Sultan Ahmed bin Sulayem op een conferentie tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Israël in Dubai.

DP World exploiteert Europese activiteiten, waaronder havens in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, en runt de grootste overslaghaven van het Midden-Oosten in Dubai.

Het zei in september dat het een reeks overeenkomsten had ondertekend met het Israëlische DoverTower, waaronder een gezamenlijk bod voor de privatisering van de haven van Haifa aan de Middellandse Zee.

De VAE brak in augustus met decennia van Arabisch beleid toen ze ermee instemden banden met Israël aan te knopen in een actie die de Palestijnen en sommige moslimstaten boos maakte. Bahrein en Soedan volgden hun voorbeeld bij het aangaan van relaties.

De VAE en Israëlische functionarissen hebben aanzienlijke economische kansen uit de overeenkomst aangeprezen en de VAE is publiekelijk begonnen met het importeren van Israëlische goederen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)