Israeli Diamond Exchange tekent overeenkomst met de minister van Economische Zaken van Bahrein

Israeli Diamond Exchange. Foto IDE

De Israëlische diamantbeurs heeft donderdag een overeenkomst ondertekend met het Bahreinse ministerie van economische zaken, waardoor Bahrein kan integreren in de Israëlische diamantindustrie.

De overeenkomst werd ondertekend met de Bahreinse minister van toerisme en economie, Zayed Bin Rashid Al Zayani, die samen met een delegatie van 40 overheidsfunctionarissen en zakenlieden, waaronder het hoofd van de Bahreinse beurs, Khalifa Bin Ibrahim Khalifa, afgelopen week in Israël op bezoek was.

Khalifa stond erop om tijdens zijn verblijf in Israël de overeenkomst te ondertekenen – die bedoeld is om de diamanthandel en zakelijke verbindingen tussen de landen te verstevigen – om Bahrein in staat te stellen zich in de diamantsector te integreren. 

“We zijn verheugd om samen te werken met de Israeli Diamond Exchange en kijken er naar uit om handelsmogelijkheden te creëren in Israël, vooral op het gebied van diamanthandel”, zei de Bahreinse minister. 

“Het potentieel van de Abraham-akkoorden is oneindig, en we kunnen leren van het management van de Israëlische diamantbeurs, geleid door Yoram Dvash, hoe we dat potentieel kunnen verwezenlijken”, zei burgemeester van Ramat Gan, Carmel Shama Hacohen. 

“Het belangrijkste dat we hieraan moeten ontnemen, is dat we vrede hebben gesloten met mensen met wie we een betere toekomst kunnen opbouwen.” Dit is het tweede evenement dat plaatsvindt op de Ramat Gan-beurs, aangezien daar ook een bedrijfsvertegenwoordiging in Dubai werd geopend, die onder zijn hoede 18.000 bedrijven zal omvatten in verschillende bedrijfsdomeinen, waaronder diamanten, innovatie, landbouw en hernieuwbare energie.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)