Israëlische technologie stelt Intel in staat door te breken in cloud computing markt

Foto Habana Labs

Intel’s Israëlische dochter Habana Labs gaat accelerators gaat aanbieden om machine learning aan clouddiensten te koppelen tegen een lagere prijs. De in Israël gemaakte technologie stelt de Amerikaanse gigant Intel Corp in staat om door te breken in een markt die wordt gedomineerd door concurrent Nvidia Corp. Amazon Web Services (AWS), de cloud computing-dienstenafdeling van tech-gigant Amazon.

Habana’s Gaudi accelerators “leveren tot 40% betere prijsprestaties” dan de huidige grafische verwerkingseenheden die worden gebruikt voor machine learning-workloads , zei AWS, een wereldwijd toonaangevende cloud serviceprovider, in een verklaring van Intel.

De acceptatie van Habana’s technologie door AWS is een “keerpunt” voor Intel, zei Eitan Medina, chief business officer voor Habana, woensdag in een videogesprek met verslaggevers. De acceptatie van zijn Gaudi-processors doorbreekt het bijna zekere monopolie dat Nvidia had in de cloud computing-markt voor het trainen van deep learning-modellen met zijn GPU-processors.

https://www.youtube.com/watch?v=zndja5e8JbA

De Gaudi-processors van Habana zijn specifiek ontworpen voor het trainen van deep learning-modellen voor kunstmatige intelligentie.

De toename van de complexiteit van machine learning-modellen vereist steeds groter wordende processorkracht. De Gaudi-processors zijn ontworpen om aan de behoeften te voldoen door kostenefficiëntie en hoge prestaties te leveren, aldus de verklaring.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)