Luchtreinigers van Israëlisch bedrijf geïnstalleerd in het paleis van de koning van Spanje

Aura Air-apparaten geïnstalleerd in een kamer in Zarzuela Palace in Spanje.  Foto Aura Air.

De Spaanse koning Felipe VI ontmoet regelmatig lokale en buitenlandse functionarissen in Zarzuela Palace in de buurt van Madrid. Om bezoekers extra veilig te houden tijdens de coronapandemie is het paleis uitgerust met luchtfiltratie- en desinfectieapparatuur van de Israëlische startup Aura Air, meldt ISRAEL21C.

Het systeem maakt gebruik van een reeks sensoren en algoritmen die alle deeltjes in de lucht monitoren en analyseren, evenals de temperatuur, vochtigheid en kooldioxidegehalte.

Het apparaat heeft een voorfilter om stof, pollen, insecten en dierenhaar op te vangen. Een gepatenteerd drielaags HEPA-filter vangt deeltjes zo klein als 0,3 micron op, absorbeert vluchtige organische stoffen en slechte geuren en neutraliseert virussen, bacteriën en schimmels.

Het bevat ook een ultraviolette LED-gebaseerde component, de sterionizer, die positieve en negatieve ionen genereert om lucht te zuiveren en te verfrissen.

Aura Air-apparaten kunnen een volledige luchtverversing creëren met een gemiddelde snelheid van 2,5 keer per uur.

Aura Air’s filter- en desinfectieapparaat. Foto Aura

In pilots van de technologie in een hotel en andere locaties in de Verenigde Staten en in het Sheba Medical Center in Israël, heeft Aura Air aangetoond dat het in staat is om verschillende virussen te vernietigen, waaronder het nieuwe coronavirus met een effectiviteit van 99,9%.

Het systeem kan ook gevaren voorspellen, bijvoorbeeld door een hoog niveau van verbrande plastic moleculen en koolstofdioxide te detecteren die wijzen op een mogelijke brand, zelfs voordat er rook is.

Het apparaat werkt op elektriciteit en maakt verbinding met smarthometechnologieën zoals Alexa en Google Home.

Het filter opengewerkt. Foto Aura

Aura Air is opgericht door de broers Aviad en Eldar Shnaiderman en heeft 14 medewerkers. De apparaten worden vervaardigd in Israël in samenwerking met Beit El Industries en worden verkocht aan exploitanten van scholen, treinstations, kantoren en andere grote entiteiten in Israël en Europa, evenals aan particulieren via de website van het bedrijf.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!