Nieuw koosjer recept – ‘kip met mosterd en ahorn siroop’

Foto Kosher.com

Het is donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept, ja, ook op de laatste dag van het jaar.

Deze keer een makkelijk te bereiden recept, kip waar je de ruggengraat van verwijderd met een schaar (spatchocking), met mosterd en ahorn siroop, makkelijk te bereiden en heerlijk om te eten. (U mag ook 4-6 stukken kip gebruiken als het verwijderen van de ruggengraat te moeilijk is.)

Ingrediënten

1 kip, spatchcocked of 4-6 stukken kip met been

1 flespompoen, in blokjes

5-6 rode aardappelen, in blokjes

3 sjalotten, in plakjes

1/4 kopje (Gefen) ahorn Siroop

2 eetlepels Reine Dijon Mosterd

2 eetlepels gele mosterd

2 eetlepels (Gefen) olijfolie

Bereidingswijze

Leg de kip op een ingevette bakplaat en omring de stukjes kip vervolgens met de flespompoen, rode aardappelen en sjalotten.

Meng de ahorn siroop, Dijon-mosterd, gele mosterd en olijfolie. Sprenkel over de kip en groenten.

Verdeel de saus met een gehandschoende hand over de kip en alle groenten.

Kook een uur lang onafgedekt op 200° graden Celsius.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!