Na uitspraak “mijn vader is Israëliër” krijgt deelneemster aan miss Frankrijk verkiezing te maken met antisemitisme

Screenshot YouTube

Dat het antisemitisme in Frankrijk aan het toenemen is blijkt uit de vele berichten over antisemitisme in dat land. Zondag berichten wij over een Joodse familie in de buurt van Parijs die met antisemitisme te maken kreeg tijdens het spelen van Chanoeka liedjes in de auto, nu is het de nummer 2 van de miss Frankrijk verkiezingen die een stortvloed aan antisemitische tweets en andere online berichten over zich heen kreeg nadat zij de jury in de wedstrijd had verteld dat haar vader Israëli is.

“Ik heb verschillende achtergronden: mijn moeder is Servo-Kroatisch, mijn vader Israëlisch-Italiaans. Dit gaf me een passie voor aardrijkskunde en het onderscheiden van andere culturen,” vertelde April Benayoum zaterdagavond aan het publiek van de wedstrijd.

De tweets, waaronder “Hitler vergat jou” en “jij komt ook nog aan de beurt” lokten veroordelingen uit van vooraanstaande Franse politici, waaronder Marlene Schaippa, de minister die verantwoordelijk is voor burgerschap.

“Miss France 2021 is geen wedstrijd in antisemitisme”, schreef Schaippa. “Volledige steun aan April Benayoun, die het doelwit was van ongekende antisemitische haatzaaiende uitlatingen nadat zij haar afkomst had onthuld.”

LICRA, de Internationale Liga tegen Racisme en Antisemitisme, heeft zaterdag aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen meerdere personen die de berichten hebben verzonden. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zei dat de wetshandhaving al “bij de zaak betrokken is”, die hij “schokkend” noemde.

Benayoum, 21, heeft de titel Miss Provence, een regio in Zuid-Frankrijk.

Amandine Petit, die uiteindelijk de titel van Miss Frankrijk won, vertelde La Depeche dat de tweets op Benayoum “zeer schokkend” waren en zei dat ze Benayoum “volledig ondersteunt”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)