Israël verbiedt toegang voor bezoekers uit landen met gemuteerd coronavirus

Lege vertrekhal Ben Gurion Airport. Screenshot Channel 13

Het coronakabinet in Israël heeft besloten dat de toegang tot Israël voor alle buitenlandse burgers uit het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zuid-Afrika wordt verboden in een poging om de verspreiding van nieuwe mutaties van het coronavirus te voorkomen.

Israëlische gezondheidsfunctionarissen maken zich grote zorgen over de nieuwe coronavirusstam die in Engeland is aangetroffen, waarvan de Britse premier Boris Johnson heeft gezegd dat gegevens suggereren dat deze tot 70% meer overdraagbaar is.

Los daarvan is in Zuid-Afrika een ernstige variant van het coronavirus gedetecteerd die de snelle verspreiding van een tweede golf die jongere mensen treft, zou kunnen verklaren, zei de Zuid-Afrikaanse minister van Volksgezondheid vrijdag. Bekend als de 501.V2-variant, werd het geïdentificeerd door Zuid-Afrikaanse onderzoekers en zijn details naar de Wereldgezondheidsorganisatie gestuurd.

En vorige maand leek Denemarken de bron te zijn van een mutatie van het virus dat van nertsen naar mensen was gesprongen.

Tot nu toe konden buitenlandse reizigers toegang krijgen tot Israël om door het ministerie van Volksgezondheid goedgekeurde levenscyclusevenementen voor eerstegraads familieleden bij te wonen, en om verschillende andere redenen.

Het coronakabinet heeft ook een maatregel goedgekeurd om alle Israëli’s die terugkeren uit de genoemde drie landen te verplichten om in een door de staat gerund quarantainehotel in isolatie te gaan.

Volgens berichten in de Hebreeuwse media zullen alle terugkeerders uit deze landen nu een coronavirus-test moeten ondergaan.

Ze zullen 14 dagen in de hotels moeten blijven, totdat ze twee keer negatief zijn getest, waarna ze na 10 dagen kunnen vertrekken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)