Tel Aviv beidt unieke ‘date-spots’ aan met prachtig uitzicht

4 jaar geleden hadden het pas getrouwde stel Dana Moison en Uri Pozniansky uit Tel Aviv  een eerste date in een strandwacht toren. Foto Gemeente Tel Aviv

Tijdens de coronavirus-pandemie worden relaties keer op keer op de proef gesteld. De gemeente Tel Aviv werkt mee aan een plan voor het bevorderen van een romantisch date; iets anders dan thuis zitten met een afhaalmaaltijd en daarna, bijvoorbeeld, Netflix kijken.

De gemeente Tel Aviv-Yafo heeft besloten in te grijpen en de natuurlijke plekjes van de stad te gebruiken om romantische dates naar een heel nieuw niveau te tillen met een uniek idee dat stellen zal laten genieten van het betoverende uitzicht op het strand en het warme mediterrane klimaat van Tel Aviv, terwijl ze op afstand blijven van anderen.

Verliefde stellen zijn uitgenodigd om datums te boeken bij drie strandwachttorens die tijdens de wintermaanden inactief zijn. “De data beloven een onvergetelijke avond met uitzicht op de pittoreske kustlijn van Tel Aviv en de zandstranden van de Middellandse Zee en vormen ook een creatieve aanvulling op het toch al bloeiende buitenleven in de stad waar jonge inwoners van genieten”, aldus de gemeente in een verklaring.

De stad zal deelnemende stellen voorzien van een fles wijn en versieringen die passen bij de unieke locatie.

Tientallen stellen hebben al een afspraak van twee uur gereserveerd bij strandwachttorens op Bograshov Beach, Hilton Beach en Metzitzim Beach, aldus de gemeente in een persbericht.

“Het sociale leven in Tel Aviv-Yafo houdt niet op en vindt zichzelf constant opnieuw uit, want wanneer was de laatste keer dat je op date ging in een strandwachttoren? Het is een onvergetelijke ervaring en een leuk initiatief voor iedereen ”, zegt Dana Moison, een inwoner van Tel Aviv die vierde dat ze vier jaar geleden haar man Uri Pozniansky ontmoette tijdens een date in de strandwachttoren van Bograshov Beach.

Sinds het uitbreken van COVID-19 heeft de gemeente Tel Aviv-Yafo de reputatie van de stad als opwindende en veilige locatie voor zowel inwoners als bezoekers optimaal benut.

De stad heeft zich ook ingespannen om haar status hoog te houden, een locatie die wereldwijd wordt erkend vanwege de levendige sfeer, buitenactiviteiten, indrukwekkende culinaire scene en jonge en dynamische geest. Ongeveer 30 procent van de inwoners van Tel Aviv-Yafo is tegenwoordig 18-35 jaar.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)