Gratis online Chanoeka concert van Israel Philharmonic Orchestra

Israel Philarmonic. Screenshot YouTube

De Israel Philharmonic Foundation zend zondag een gratis online pre-Chanoekah-concert uit met muziek van en een interview met Hans Zimmer, een van Hollywoods meest productieve componisten.

Het gratis evenement, dat zondag om 20.00 uur Nederlandse tijd wordt uitgezonden , zal bestaan ​​uit discussies met zowel Zimmer, die joods is, als de Israëlische orkestdirecteur, Lahav Shani. Het orkest zal muziek uitvoeren uit ” The Prince of Egypt “, “The Lion King” en de thriller “Inception” – slechts enkele van de meer dan 150 films waaraan Zimmer heeft gewerkt, de meeste van hen kaskrakers.

Zimmer, 63, ontving in 2014 een onderscheiding van het Israel Philharmonic Orchestra en wordt in het persbericht van het evenement omschreven als een ‘goede vriend van het orkest’.

Hij sprak pas in het openbaar over zijn joodse identiteit toen hij in 1999 op het filmfestival van Berlijn verscheen. Zijn moeder, die vroeger elk jaar Israël bezocht, ontsnapte in 1939 uit Duitsland. Maar zoals hij in 2014 zei : “Eerlijk gezegd denk ik dat mijn ouders altijd op hun hoede waren als ik het de buren vertelde.”

Het programma omvat onder andere:
*Interviews en optredens door Academy Award-winnende componist Hans Zimmer

*De wereldpremière van een op maat gemaakt arrangement van “Time”, van de veelgeprezen score voor Inception, gespeeld door Israel Philharmonic Music Director Lahav Shani en orkestmusici.

*Speciale gezamenlijke vertolking van “When You Believe” van The Prince of Egypt met actrice en ster van Fauda Ronalee Shimon.

*Bericht van Grammy en Tony Award-winnende actrice en zangeres Bette Midler.

*Inspirerende woorden van actrice en model Dar Zuzovsky, muziekproducent Kenny Hamilton en andere beroemdheden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)